Storingen aan verlichting

30 oktober, 2023 - Uitgeest

De laatste weken zijn er diverse storingen aan de verlichting langs de Geesterweg en een aantal omliggende straten. Dit heeft te maken met de elektrakabels van Liander, die erg verouderd zijn en daardoor snel kapot gaan. Ook staan ze niet allemaal op de tekeningen die in het werk worden gebruikt. Daarom is niet bekend waar ze precies liggen. Samen met Liander worden de kabels nu in kaart gebracht en vernieuwd, in samenhang met de rotonde.

 

Foto: Marianne Jonker.
Foto: Marianne Jonker.

Noodverbanden aangelegd

Met behulp van een aantal noodverbanden is het gelukt om een deel van de verlichting weer te laten branden. Zo is de verlichting langs de by-pass van de rotonde aangesloten op de keet van de aannemer. Op dit moment is de verlichting tussen de by-pass van de rotonde en de bushalte vlakbij de rotonde Binnenkruierstraat uit.

Afgelopen vrijdag is met een noodverbinding de verlichting op de kruising met de Populierenlaan aangesloten en brandt weer. Voor de overige lichtmasten in dit deel langs de Geesterweg wordt een nieuwe kabel aangelegd. Dit kost meer tijd, naar verwachting enkele weken.

Wie storingen aan de openbare verlichting signaleert, kan hiervan een melding doen via www.fixi.nl. De gemeente probeert het probleem dan zo snel mogelijk te verhelpen.