Ondernemend Uitgeest - Drie vragen aan Lisette Wesselman van Leafs Flower Art

3 april, 2024 - Uitgeest

Onder de foto lees je het interview met Lisette Wesselman, sinds oktober 2019 ondernemer bij Leafs Flower Art in Uitgeest. 
Branche: Trouwbranche, eventbranche en bloemenbranche.

Aangeleverde foto
Aangeleverde foto

1 Hoe bent u begonnen met uw bedrijf in Uitgeest?

Toen ik voor een goede vriendin haar bruiloft van top tot teen mocht stylen met bloemen, wist ik: dit is wat ik wil, iets creëren voor mooie momenten in het leven.

Tenslotte had ik al 16 jaar ervaring in de bloemen en mijn MBO4 Bloem & Design diploma op zak. Ik had heel sterk het gevoel dat ik met deze ervaring en kennis veel meer kon doen en wilde dan ook op eigen benen staan, zodat ik mijn eigen creativiteit kon ontwikkelen. Bloemwerk maken wat aansluit op de sfeer, stijl en kleuren van een ruimte of locatie is mijn passie. Het is heerlijk om met mooie bloemen complete plaatjes te creëren voor bruiloften en events waardoor de omgeving warmte en sfeer ademt, zodat mensen de dag van hun leven beleven.

 

2 Welke kansen ziet u voor ondernemers binnen Uitgeest?

Het zou fijn zijn als ondernemers meer samenwerken, vragen durven te stellen en daardoor van elkaar te leren. Als eigen ondernemer liep én loop ik tegen dingen aan wat nieuw voor mij is en dat houden mensen uit mijn branche vaak, gek genoeg, voor zichzelf. Je bent namelijk niet alleen een bruidsbloemist die mooie dingen maakt met bloemen, maar er komt ook een hoop kijken bij marketing, communicatie, administratie etc.

En dan is het fijn als je (creatieve)ondernemers hebt waarmee je kunt sparren en ervaringen uit kunt wisselen.

 

3 Waar bent u het meest trots op ?

Het meest trots ben ik op de vele bruiloften die ik met een complete bloemstyling heb mogen aankleden, met in het bijzonder: een ceremonie voor een filmset van de Nederlandse film ‘Alles is nog steeds zoals het zou moeten zijn ‘ met Barbara Sloesen in de hoofdrol.


4. Ik geef het stokje door aan… 

Milou en Jenny van Het Atelier Uitgeest, omdat ik op deze fijne locatie wel eens toffe workshops geef.

 

 

 

Bron: gemeente Uitgeest