Nog 6 weken tot verkiezingen Tweede Kamer

11 oktober, 2023 - Uitgeest

Alles weten? Kijk op www.uitgeest.nl/verkiezingen

Foto: Marianne Jonker.
Foto: Marianne Jonker.

Op 22 november vinden de verkiezingen plaats voor leden van de Tweede Kamer. Heeft u de Nederlandse nationaliteit, bent u op die dag 18 jaar of ouder en bent u niet uitgesloten van het kiesrecht? Dan ontvangt u in de week van 8 november uw stempas per post. Voor het stemmen heeft u ook een paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs nodig Die moet geldig zijn, óf mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Met uw stem bepaalt u mee wie er in de Kamer komen. En dus wie namens u de regering gaat controleren. Hier leest u wat de Kamer doet: www.tweedekamer.nl/zo-werkt-de-kamer


In november verschijnt een landelijke digitale Stemwijzer (www.stemwijzer.nl). Daarmee kunt u zien welke politieke partij het best bij uw ideeën past. 

Iemand anders machtigen
U kunt ook iemand anders machtigen om voor u te stemmen. Dat kunt u nu al regelen, via een formulier. U kunt ook wachten tot u uw stempas heeft ontvangen; op de achterzijde van die pas kunt u ook een machtiging invullen. Kijk voor alle informatie op www.uitgeest.nl/verkiezingen > Volmacht. Komt u er niet uit, belt u ons dan op 140251.

Stemmen in een andere gemeente?
U kunt ook in een andere Nederlandse gemeente uw stem uitbrengen. Dan moet u vooraf een kiezerspas aanvragen. Dat kan tot uiterlijk 17 november. Kijk voor alle informatie op www.uitgeest.nl/verkiezingen > Volmacht. Komt u er niet uit, belt u ons dan op 140251.