FC Uitgeest: verhit duel maar geen punten

7 maart, 2023 - Uitgeest

Natuurlijk zat er begrijpelijkerwijs boosheid en emotie bij de thuisploeg na een ongeldig doelpunt van tegenstander LSVV die wel werd goedgekeurd en een tweede tegendoelpunt na een onterecht gegeven vrije trap. Alleen doe je er beter aan dat positief in te zetten. Nu was er in de 83e minuut een felle reactie van Mike Beentjes op een vermeende tik in het gezicht met een opstootje als gevolg. Vervolgens meende van der Leeden van LSVV na een sprint over tien meter Niels Duijn naar de strot te moeten vliegen die tot zijn verbijstering, naast van der Leeden, ook rood kreeg. Scheidsrechter in een negatieve hoofdrol maar echt gevoetbald werd er natuurlijk niet meer. Zo bleef FCU steken op 2-3 en blijft het een moeizaam seizoen voor onze jongens.

FC Uitgeest startte met Wessel Schilp, Niels Duijn en David de Meij in de basis terwijl vaste krachten Daan van den Booren, Thijn Ursem en Thijs van Eerden om uiteenlopende redenen moesten plaats nemen op de bank. Het kwam de thuisploeg niet ten goede.

Het begin was nog goed van de thuisploeg. Tot de 17e minuut toen de bondsgrensrechter van dienst gruwelijk in de fout ging door niet te vlaggen voor een overduidelijke buitenspelsituatie van spits Grooff die makkelijk kon scoren omdat zowat iedereen ervan uitging dat er wel gefloten zou gaan worden. Niets van dat al. Het was gewoon 0-1.

Gelukkig reageerde FCU uitstekend op dit onrecht en kon David de Meij in de 21e minuut fraai afmaken na goed te zijn weggezet door Rens Brouwer. 1-1

Maar ongeluk was vandaag het lot van FC Uitgeest. In de 36e minuut kreeg LSVV op de rand zestien volkomen onterecht een vrije trap. De slecht ingeschoten bal van spits Kansen hobbelde naar de hoek en waar keeper Sam Heijnen dacht dat het leder waarschijnlijk naast zou gaan viel dat ding net via de binnenkant paal in het doel. 1-2.

FC Uitgeest deed daarna aandoenlijk zijn best maar moest in de 66e minuut toestaan dat Grooff tekende voor zijn tweede van de dag. 1-3.

Woede en frustratie voerde daarna bij de thuisploeg de boventoon en van goed voetbal was allang geen sprake meer. Te laat deed FC Uitgeest nog iets terug nadat de vandaag goed spelende Rens Brouwer (geposteerd als spits vandaag) in de 92e minuut tekende voor de 2-3. Het was echter allemaal te laat en van FC Uitgeest kant ook niet goed genoeg vandaag.

Dus, maar uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week de derby tegen vv Assendelft. Een resultaat zou leuk zijn.

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Schilp (77e Willfert), Admiraal, Duijn, van Rossum, Smit (77e van Eerden), Brouwer, de Meij (55e van den Booren), Hamaker.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd : Mike Beentjes

Het is een lekker fel typje, heeft longen als een paard, gaat er stevig in als het moet en levert geregeld, eenmaal mee opgekomen, mooie voorzetten af. We hebben het over rechtsachter Mike Beentjes. Hij was de speler die de jury vandaag het meest bekoorde en zo werd hij voor de eerste keer in zijn carrière Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.

Vrouwenelftal FC Uitgeest  verzorgt zichzelf.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen LSVV konden bezoekers lootjes kopen in het kader van een door FC Uitgeest Vrouwen 1 georganiseerde loting waar leuke prijzen te winnen vielen. Belangrijker is echter dat met de binnenkomende gelden het jaarlijkse trainingsweekend wordt gefinancierd en de seizoen afsluiting. Een fraai staaltje teamwork van meiden die graag met elkaar voetballen en een uithangboord zijn voor meisjes in Uitgeest die al voetballen of willen gaan voetballen. Goed bezig meiden!