Edwin Ott motoren vierde en zesde in de ONK Supercup

16 september, 2020 - Uitgeest

Het team van Edwin Ott motoren haalde wederom punten voor het kampioenschap in het ONK Supercup 1000 met Nick Vlaar en met Selwin Hamden in het ONK Supercup 600. Lees het wedstrijdverslag onder de foto:

Selwin Hamden (foto: Erik de Ruijter)

Vrijdag 11 september stonden er een aantal trainingen op het programma, Nick kon weer op de YZF-R1 stappen na zijn valpartij tijdens zijn IDM optreden op 14-15-16 augustus. Helaas is de R1 nog niet helemaal zoals hij zou moeten zijn. De motor was nog wat onstuimig. Er werd hard gewerkt om dit te verbeteren: monteur Robin Kloots en veerring specialist Dion Wouda waren er druk mee. De tijd was alleen te kort om het hele probleem op te lossen, we hebben nog wat te doen voor 3 oktober.

Selwin had vrijdag eerst nog een examen en heeft die dag drie keer getraind. Ook hadden we de filmploeg van OSU/RTV op visite, die een TV special maken over racingteam Edwin Ott motoren. De mannen hebben veel op de film gezet en Rob Offerhaus heeft de coureurs en enkele teamleden geïnterviewd, het belooft een mooie documentaire te worden!

Zaterdag 12 september was de wedstrijddag. Een type 2 dag, zodat we iets langer mochten trainen (2x25 minuten) over 12 ronden. In eerste instantie droog weer maar wel veel wind. Nick moest er hard voor werken om de motor zijn snelle rondes te laten rijden, hij kwam niet verder dan een 1:42.7 op de zesde positie, evengoed knap gedaan.

Selwin was zelf niet zo tevreden met zijn vijfde startpositie maar hij deed dit wel met op dat moment een nieuw PR van 1:46.2, dit kon hij niet helaas verbeteren in de tweede training.

De wedstrijd in de Supercup 600

Selwin ging heel goed van start en lag gelijk op een vierde positie, helaas was het na drie ronde rode vlag, Patricia Kok ging er met een high sider af in de GT bocht. Er werd opnieuw gestart, ook nu ging Selwin wel redelijk, hij had wat meer moeite om naar voren te komen, uiteindelijk is Selwin vierde geworden (de twee wedstrijddelen worden dan opgeteld) en heeft hij wéderom een nieuw PR gereden nu een 1:45.6 NETJES!

Wedstrijd in de Supercup 1000

Nick startte ook goed vanaf zijn zesde startpositie en lag gelijk al na een paar bochten op P3, helaas was er ook hier een rode vlag situatie en moest er opnieuw gestart worden. Na weer zo’n goede start lukte het Nick om op P4 te komen, na drie ronde moest hij zijn plek vergeven en verloor hij nog een plaats in ronde vier en vijf. In de race reed Nick wel weer een 1:42.2, weer een stapje beter als in de kwalificatie. Rijdend op de zesde positie was al snel duidelijk dat de jongens achter hem het niet konden bijbenen en is Nick op P6 geëindigd evengoed NETJES!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 oktober op het TT circuit van Assen.
Zonder publiek, maar wél zijn de wedstrijden te zien op het YouTube kanaal van de Owcup.

Luuk de Ruiter in het IDM

Luuk kijkt positief terug op de twee races in Duitsland. Na het wat mindere resultaat van de eerste race was Luuk erop gebrand om een beter resultaat neer te zetten. In de eerste sessies was het meteen te zien dat er wat veranderd was. Luuk zat veel vrijer op de motor en de agressie was terug te vinden in zijn races. Luuk reed de eerste racedag op Sachsenring en de tweede op Lauzitsring. Elk twee races. Zijn eerste drie races verliepen goed en hij reed steeds iets meer naar voren. In race 4 moest Luuk na drie ronden helaas uitvallen met mechanische problemen. We hopen de motor weer klaar te hebben voor zijn volgende race op Hockenheim 26 september.

Tekst: Karin Ott