Veranderingen Dorpshuis de Zwaan

13 februari, 2024 - Uitgeest

UITGEEST - Het college van de gemeente Uitgeest besloot begin november 2023 om na vertrek van SSL (Stichting Social Leisure) per 1 januari 2024 dorpshuis de Zwaan zelf te beheren. 

Dorpshuis de Zwaan (foto: Marianne Jonker)
Dorpshuis de Zwaan (foto: Marianne Jonker)

De voorbereidingen waren in volle gang toen door faillissement van SSL per 5 december het dorpshuis al in beheer van de gemeente kwam. Met inzet van de vrijwilligers in het dorpshuis en ondersteuning vanuit de gemeente is het gelukt om het dorpshuis op de normale manier draaiend te houden. Achter de schermen is hiervoor veel werk gedaan. De gemeente ging voor beheer en ondersteuning van de vrijwilligers direct op zoek naar een locatiemanager. Per 1 januari is Miranda Hardebol aangesteld voor 18 uur per week. Mogelijk heeft u haar al ontmoet. 

Een andere wijziging is dat er vanaf 1 april alleen nog met pin of contactloos kan worden betaald in Dorpshuis de Zwaan (dit geldt niet voor consumpties tijdens activiteiten van de SUS). Contant geld brengt onnodig risico’s mee en het afstorten is relatief arbeidsintensief en prijzig. 

Op dit moment wordt gewerkt aan het actualiseren van de website en is het de bedoeling dat u vanaf de site www.dorpshuisdezwaanuitgeest.nl zalen kunt reserveren. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen via het mailadres dorpshuisdezwaan@uitgeest.nl