Hybride warmtepomp zonder ingrijpende verbouwing

31 mei, 2023 - Uitgeest

DUEC-huisbericht De Cnollenbijter:

Het verwarmingstoestel van Theo en zijn vrouw was aan vervanging toe. Ze wilden energie gaan besparen maar wat ze beslist niet wilden was een ingrijpende verbouwing en hoge investering. Zij kozen uiteindelijk voor een ventilatiewarmtepomp. Dit is een, qua vermogen, kleine warmtepomp die in plaats van de ventilatiebox naast je Cv-ketel komt en onder de hybride warmtepompen valt.

 

CV-installatie met ventilatiewarmtepomp (DUEC)
CV-installatie met ventilatiewarmtepomp (DUEC)

De installatie
Ze hebben gekozen voor een nieuwe HR ketel gecombineerd met de Modul-Air Solo van Inventum. De oude afzuigventilator is vervangen door deze ventilatiewarmtepomp. Hij ventileert de woning en recyclet de warmte die anders via de mechanische ventilatie direct naar buiten zou gaan. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt gebruikt om het Cv-water te verwarmen tot maximaal 60°C. Als de warmtevraag hoog is, dan springt de Cv-ketel even bij. “Bijkomend voordeel is dat we € 2.250,00 subsidie ontvangen en de mogelijkheid bestaat om in de toekomst volledig elektrisch te gaan”, zegt Theo tevreden.

Lokale installateurs
Theo en zijn vrouwen hebben er voor gekozen om zowel de zonnepanelen als de verwarmingsinstallatie te laten installeren door twee lokale installateurs uit Uitgeest. Aangezien er voor de ventilatiewarmtepomp geen buitenunit nodig is, waren de installatiewerkzaamheden niet ingrijpend en was met een dag of twee alles gerealiseerd.

Conclusie
Deze hybride warmtepomp is geschikt als je nu stappen wilt zetten richting gasloos wonen, maar geen ingrijpende verbouwing wilt. Ook de kosten zijn te overzien.
Lees het volledige bericht inclusief alle kosten en technische bijzonderheden op
www.duec.nl/huisbericht-de-cnollenbijter/