Uitgeest kan slechte eerste helft niet herstellen

10 mei, 2022 - Uitgeest

Na een uitstekende wedstrijd vorige week tegen koploper Zwanenburg moest Uitgeest op Moederdag aantreden tegen een ander sterk team uit de 3e klasse, WBSV. De thuiswedstrijd had Uitgeest een soort van voetballes gekregen met als resultaat een redelijk kansloze 1-7 nederlaag.

Uitgeest was gewaarschuwd zou je zeggen. Niets is minder waar...

Woman of the Match: Janouk Scholten. Tweede helft goed hersteld, krachtig en dynamisch.

Uitgeest was de eerste helft geen schim van de ploeg die vorige week de koploper een pootje lichtte. De spitsen toonden teveel ontzag voor de fysiek sterke verdedigers, het middenveld keek apathisch toe hoe WBSV combineerde, verdedigend kon Uitgeest de behendige spitsen van WBSV nauwelijks de baas. Uitgeest was niet in staat elkaar te bal toe te spelen, relatief eenvoudige passes werden ingeleverd waardoor er een aaneenschakeling van omschakel momenten te zien was. WBSV liep gemakkelijk uit naar een 3-0 voorsprong. Het verschil tussen Uitgeest en WBSV was alertheid en anticipatie vermogen. Waar de spelers van WBV goed inschatten waar de bal terecht zou komen, bleven de spelers van Uitgeest hangen in de situatie. In de eerste helft raakte Uitgeest nog wel de lat en had Lotte Smit een bal vrij voor het inschatten. 3-0 met rust en genoeg te verbeteren.

De tweede helft startte Uitgeest beter dan dat zij geëindigd waren in de eerste helft. Meer rust aan de bal na de omschakeling en niet te snel diep spelen maar opbouwen waren de aangereikte coachmomenten. Uitgeest creëerde langzaam maar zeker een overwicht. Toch kwam WBSV uit het niets op een comfortabele 4-0 voorsprong. Uitgeest gaf gas erbij en WBSV had moeite het tempo te volgen. Goed inschuiven van Daphne Mostert en een dito crosspass bracht Anouk de Goede in stelling die beheerst scoorde. 4-1 met een overwicht voor Uitgeest. Alvorens Janouk Scholten met een lucky schot de 4-2 aantekende had Uitgeest twee keer het houtwerk geraakt. Het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van WBSV. Qua fitheid moest WBSV het onderspit delven maar kon overeind blijven en de overwinning over de streep trekken.

Het was voor Uitgeest jammer dat de wedstrijd niet 10 minuten langer duurde want anders had Uitgeest minimaal 1 punt mee naar Uitgeest genomen. Uitgeest speelde de 2e helft goed maar kon de opgelopen achterstand uit een slechte eerste helft niet goedmaken.