Time Square zet publiek op puntje van stoel met 'Jekyll and Hyde'

12 oktober, 2019 - Uitgeest

Na de successen van Titanic en de Jantjes komt de musicalgroep Time Square wederom met een productie van hoog drama-gehalte. Met de musical Jekyll & Hyde voert de talentvolle musical groep uit Uitgeest het publiek mee naar de upperclass en de achterbuurten van Londen. Vrijdagavond 11 oktober was de eerste uitvoering in het Kennemer Theater en wij waren erbij. Hoe het was? Lees het onder de foto!

 

 

Dr. Jekyll/Mr. Hyde (foto: Anita Webbe)
Dr. Jekyll/Mr. Hyde (foto: Anita Webbe)

Het verhaal
Onder leiding van muzikaal leider Arno Hillege, regisseur Ingrid Kluft en choreograaf Sanne Oooms hebben zij de kneepjes van het Londen uit die tijd eigen gemaakt. Het van oorsprong Engelse verhaal speelt begin vorige eeuw en gaat over Dr. Henry Jekyll die op zoek is naar een formule om het goede van het kwade in de mens te scheiden. Het is zijn bedoeling om het kwade uit te roeien. Hij heeft hiervoor een proefpersoon nodig. Op het moment dat hij die niet krijgt, ziet hij nog maar een oplossing: hij wordt zelf zijn eigen proefpersoon. Dit heeft verregaande gevolgen...zal het hem lukken om het goede te laten overwinnen?

 

Goed acteerwerk
Met de productie van Dr. Jekyll and Mr. Hyde is de lat wederom hoog gelegd. Een knap neergezette musical, met  een groot zangersensemble, een schitterend decor en dito kostuums in een engelse enscenering. De belichting én de prachtige muziek o.l.v. Arno Hillege kleurde o.a. de stemmingswisselingen van Jekyl/Hyde perfect. Regisseur Ingrid Kluft houdt de vaart er goed in door de scene-wisselingen naadloos te laten verlopen in het verhaal. De bedscene tussen Dr. Jekyll in de gedaante van Mr. Hyde en de hoer zorgde voor een puntje-van-je-stoel-moment: Verbluffend goed acteerwerk, neergezet door de hoofdrolspelers.

 

Het publiek reageerde enthousiast en barstte na afloop van deze eerste voorstelling los in een staande ovatie. Opnieuw is musicalgroep Time Square erin geslaagd een topproductie neer te zetten! 

 

Zaterdagavond 12 oktober is de tweede en tevens laatste voorstelling in het Kennemer Theater in Beverwijk. Er zijn nog tickets beschikbaar. Laat deze kans niet voorbij gaan en regel snel een ticket via www.kennemertheater.nl Het is zeker de moeite waard! 

 

Regie: Ingrid Kluft
Muzikale leiding: Arno Hillege
Choreografie: Sanne Ooms
Repetitors: Charlotte de Wijs, Katja Warns

 

Spelers gezocht

Theatergroep Time Square werd opgericht in 1986 en bestaat dus al ruim 30 jaar. Er wordt gerepeteerd op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Uitgeest. Kort na de voorstellingen zijn er audities voor nieuwe leden. Lijkt het je ook leuk om mee te zingen, dansen en spelen? Geef je dan op of vraag informatie: secretaris.timesquare@gmail.com

Voor de volgende productie is Time Square op zoek naar (jonge) mannen. Iets voor jou?

 

foto's onder: Repetitie en uitvoering. Zoek de verschillen!

 

 

Tekst en foto's: Anita Webbe