'Sorry We Missed You' in Filmhuis De Zwaan Cultureel

22 september, 2021 - Uitgeest
Fragment uit 'Sorry we missed you' (aangeleverde foto)
Fragment uit 'Sorry we missed you' (aangeleverde foto)

Vrijdag 1 oktober presenteert De Zwaan Cultureel de Engelse drama film Sorry we missed you  in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. 

De film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky en Abby wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen.

Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en in een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Ken Loach won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The Wind that Shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake.

 

De zaal is open vanaf 19.45 en de film begint om 20.15 uur. Toegang €7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel €6,50). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online  (www.dezwaancultureel.nl ) te bestellen of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Adres: Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest.