Nieuw restaurant in het Oude Dorp

5 oktober, 2023 - Uitgeest
La Pasta Fresca (foto: Marjolein Geldermans)
La Pasta Fresca (foto: Marjolein Geldermans)

Uitgeest heeft er een restaurant bij; La Pasta Fresca. Het Argentijnse restaurant aan de Hogeweg opende gisteren om 18.00 uur haar deuren voor iedereen die wilde komen kennismaken.
De aankondiging hadden ze klein gehouden; een pamflet op de deur. Mijn lief en ik zagen het toevallig toen we aan de wandel waren. We waren nieuwsgierig en stonden op de openingstijd voor de deur. Een jonge man achter de bar heette ons welkom en de eigenaar, die Santiago heet, kwam handen schudden en stelde zich voor. De ruimte stond vol houten tafels die met zorg waren gedekt. Het heeft de sfeer van een Argentijnse 
cantina, en dat is precies de bedoeling van de eigenaar; een informeel familierestaurant.
We kregen een tafeltje voor twee toegewezen, waarop een mandje ovenverse broodjes voor ons werd neergezet, vergezeld van pittige dips en kruidenboter. Ik dronk er een frisse witte wijn bij van het huis. Ondertussen stroomde het restaurant vol met mensen die kwamen aanwaaien en met genodigden die gezellig een knuffel uitwisselden met de eigenaar. Sommige gasten oefenden meteen hun Spaans (of Argentijns?). De jonge man van de bar deelde even later schaaltjes met heerlijke pittige stukjes worst uit, nog warm van de grill. Santiago vertelde ons dat veel mensen de Argentijnse keuken associëren met veel vlees, maar dat dit bij hen niet het geval is.
Ze hebben vooral veel gerechten van verse pasta. Vandaar de naam La Pasta Fresca. Er zouden nog meer proeverijtjes volgen, zoals van hun pasta, maar helaas moesten mijn lief en ik vroeg weg vanwege andere verplichtingen. Morgen al openen deze aardige mensen officieel hun restaurant en kunnen we met de menukaart een keuze maken uit hun mooie gerechten. Ik kan bijna niet wachten!

Marjolein Geldermans