Loting en openingswedstrijd 35e ICGT bekend!

2 mei, 2022 - Uitgeest
Foto's: Marianne Jonker.
Foto's: Marianne Jonker.

 UITGEEST – Yes! Nu kunnen we toch wel zeggen dat het ICGT écht terug is. Met een loting als vanouds in de kantine van FC Uitgeest werd de poule-indeling en het wedstrijdschema voor het 35e ICGT bekend. En het mag duidelijk zijn: het belooft een bijzondere editie te worden! De openingswedstrijd, een prachtig affiche: FC Uitgeest - Palmeiras! 

Een ICGT als vanouds. Dat staat dit jaar eindelijk weer op het programma. Daar hoort natuurlijk ook een loting bij die als vanouds is. Die vond afgelopen zondag plaats, onder kundige leiding van toernooidirecteur Mats Idema en Thomas Groen van sponsoring.  

Idema liet voorafgaand aan de loting erg blij te zijn dat het toernooi eindelijk weer mag plaatsvinden. “Dat was in maart nog niet zo vanzelfsprekend. We hadden toen drie teams, inclusief FC Uitgeest. Vervolgens zeiden twee mooie teams af. Toen zaten we wel even met de handen in ons haar.” 

“Maar: we zaten niet bij de pakken neer. Na een spoedbijeenkomst gaven we een paar weken flink gas. We benaderden veel nieuwe teams en het resultaat mag er zijn: een deelnemersveld waar we écht trots op zijn. 

 

Laatste deelnemers bekendgemaakt 

Tijdens de loting werden de laatste twee deelnemende teams bekendgemaakt: Royal Antwerp FC en NAC Breda, één van de acht beste Onder 18-ploegen van Nederland. Daarmee heeft het 35e ICGT acht prachtige ploegen uit zeven verschillende landen. Iets waarop de organisatie van het toernooi na twee ICGT-loze jaren trots is! 

In de twee poules komen ijzersterke ploegen tegenover elkaar te staan:

 

Poule A 

Poule B 

FC Uitgeest 

NAC Breda 

Palmeiras 

FC Nordsjælland 

Venezia FC 

Royal Antwerp FC 

Panathinaikos 

Espanyol 

 
9 punten uit 3 wedstrijden? 

FC Uitgeest-spelers Thijn Ursem en Sander Admiraal zijn in hun nopjes met de loting. Poule A kan gerust de ‘poule des doods’ genoemd worden van het toernooi. Dat schrikt de spelers van FC Uitgeest niet af. “Halve finale?”, aldus Sander Admiraal. “Wordt lastig, maar het zit er wel in. Waarop Thijn Ursem er, tot genot van het publiek, nog een schepje bovenop deed: “drie wedstrijden, negen punten!” 

Of dat echt gaat gebeuren? Het antwoord komt over een maand. Dan is op zaterdag 4 juni de eerste speeldag van het ICGT. Op maandag 6 juni zijn de finalerondes. Uiteraard is het van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni één groot voetbalfeest. Met onder andere ook het Bedrijventoernooi, Arie Bonkenburg Toernooi, een kindermiddag (op zaterdag) en drie dagen feest in de tent. 

 

Zonder vrijwilligers geen ICGT 

Ook dit jaar wordt het ICGT weer mogelijk gemaakt door geweldige vrijwilligers. Zonder wie het toernooi niet mogelijk is. Daarom zoekt de organisatie altijd nieuwe vrijwilligers. “We hebben nog hulp nodig bij de op- en afbouw van de tent”, aldus Idema. “Dat is op de woensdag vóór en dinsdag en woensdag ná het toernooi.” 

“Ook zoeken we nog barpersoneel voor de zondagmiddag en -avond, maar ook de maandag. En, heel belangrijk, we zoeken mensen die – tegen vergoeding – drie dagen de garderobe willen bemannen.” 

Wil je vrijwilliger worden bij het ICGT? We hebben je er graag bij! Stuur een mailtje naar info@icgt.nl en dan nemen we snel contact met je op. 

  •