Koffieconcert van DuoDyade bij De Zwaan Cultureel

27 september, 2023 - Uitgeest

Zondag 1 oktober geeft het sprankelende harpduo DuoDyade een koffieconcert in Uitgeest. DuoDyade bestaat uit Colet Nierop en Marije Vijselaar, twee eigenzinnige en ervaren harpistes die de grootsheid en veelheid van klankkleuren van de harp willen laten zien. Vol passie bespelen ze de klassieke pedaalharp en de Keltische harp en vertellen ze over de geschiedenis van de harp en de componisten.

DuoDyade (aangeleverde foto)
DuoDyade (aangeleverde foto)

Voor hun naam lieten ze zich inspireren door Egypte: Dyade staat voor een tweetal goden in de Egyptische mythologie. De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst voor het evenwicht en de harmonie. Egypte is dan ook het land waar, ongeveer 3500 jaar voor Christus, de eerste harpen vandaan kwamen. Het is een van de oudste instrumenten ter wereld, maar nog altijd springlevend.  

Zowel Colet als Marije raakte al jong in de ban van dit snaarinstrument. Ze staan open voor nieuwe bewerkingen en arrangementen, zolang het maar mooie muziek is die werkt op de harp. Colet Nierop geeft harples in (onder andere) Uitgeest. 

 

Aanvang: 11.30 uur. Toegang € 12,50, Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen € 10,00. Kaarten via www.dezwaancultureel.nl of aan de zaal. Adres: Middelweg 5, Uitgeest