Johan Glorie: "Het ICGT is een gezellige reünie"

6 juni, 2019 - Uitgeest

Als teamleider/trainer van JO-13 is Johan Glorie (46) een bekend gezicht op de velden van FC Uitgeest. 

Tijdens het ICGT helpt hij mee om het speelschema voor het Bedrijventoernooi te maken. Het populaire Bedrijventoernooi vindt dit jaar voor de achtste keer plaats en bestaat uit 75 teams, verdeeld over tien velden. Dit toernooi wordt altijd op vrijdagmiddag gespeeld. Alle deelnemers spelen vier wedstrijden 7 tegen 7. Hieraan gekoppeld een gezellige barbecue voor de 900 deelnemers. "Wij zeggen altijd maar zo: dit is het leukste en goedkoopste bedrijfsuitje in de regio," lacht Johan. 

 

 

 

Johan Glorie zet de laatste puntjes op de i
Johan Glorie zet de laatste puntjes op de i" (foto: Anita Webbe)

Wim Groen Toernooi

Het Wim Groen toernooi (7 tegen 7) dat nu voor het derde jaar plaatsvindt, is een vervolg op het Arie Bonkenburg Toernooi (ABT 11 tegen 11) en bestemd voor mannen en vrouwen 35+. Deze wedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond en zondagochtend en -middag. Johan: "Voor de toekomst zou het een leuk idee zijn wanneer de spelers die vanaf jongs af aan al voetballen tijdens het ICGT, dit hun voetballeven lang actief kunnen blijven doen tijdens het ICGT. Nu met 35+ voetbal en over een paar jaar met Walking voetbal (55+)". 

 

Organisatie

Met betrekking tot het wedstrijdgebeuren mag Johan op de eerste plaats voor voldoende teams, de poule indeling en het wedstrijdprogramma verzorgen. Ook is het elk jaar weer een uitdaging dat er voldoende spelbegeleiders zijn. Een actueel contactenbestand en goede communicatie met de medewerkers van de organisatie en de teams is natuurlijk heel belangrijk, zodat iedereen van elkaar weet wat er gedaan moet worden. "Op tijd beginnen met het organiseren is een must," aldus Johan. "Ik ben sinds drie jaar betrokken bij deze vrijwilligerstaken voor het ICGT, hiervoor deed ik als voetballer mee aan het ABT. We hebben een fijn team, dat geeft goede energie. Gezamenlijk helpen we met zowel de opbouw als de afbouw van de ICGT-Plaza. Daarnaast genieten we natuurlijk ook aan de 'goede kant' van de bar!"

 

Groei

Het ICGT is uniek in de regio. Johan weet niet beter dan dat het zo is: "Destijds toen ik zelf voetbalde was dit het toernooi van het jaar waar iedereen graag aan meedeed. Dit is onveranderd gebleven". Knap toch dat dit toernooi zo lang en zo goed in stand blijft? "Dit heeft puur te maken met goede vrijwilligers, korte lijnen en een goed draaiboek", weet Johan. "We streven om de kwaliteit met zijn allen op een hoog peil te houden en waar nodig te verbeteren. Voor het bedrijventoernooi hadden wij vorig jaar 45 barbecuetafels, dit jaar zijn het er 85. Binnen 2,5 week was het toernooi uitverkocht. Helaas hebben wij een aantal teams moeten teleurstellen. Het Wim Groen toernooi heeft nog groeipotentie en kent meer deelnemers dan de vorige editie. Verder groeien wordt een uitdaging vanwege de beschikbare capaciteit aan kleedkamers en velden. We komen nu al kleedkamers tekort, maar we mogen gelukkig de kleedkamers van sporthal De Zien en van de korfbalvereniging Stormvogels gebruiken. Ook de beschikbare velden worden volledig benut. Deze groei en het overschot aan inschrijvers laat zien hoe populair het ICGT is! 

De vele lachende gezichten, de gezelligheid én de sportiviteit laat het vriendelijke karakter zien van het ICGT. Dit maakt het evenement telkens weer tot een zeer geslaagd feest. Ik hoop dat dit toernooi nog generaties door blijft gaan en dat het stokje wordt doorgegeven. Hierdoor kun je het ICGT eigenlijk beschouwen als een jaarlijkse reünie!"

 

Klik op de link: ICGT speelschema om te zien wat er zoal te doen is aankomend Pinksterweekend!

Tekst en Fotografie: Anita Webbe