ICGT Team FCUitgeest

22 mei, 2023 - Uitgeest

Ze hebben hard getraind de afgelopen weken, speelden intussen of in het eerste of in JO-19-1 (werden daar ook kampioen mee) of zelfs beiden. Kortom voor veel jongens was het alleen maar voetballen geblazen de afgelopen weken. Terecht want straks op het toernooi wachten teams die vijf keer in de week trainen dus je moet hard werken om dat een beetje bij te gaan houden.

Foto: Marianne Jonker.
Foto: Marianne Jonker.

Alles voor maar één doel want, wat moet het toch een mooi moment zijn. Jongens van de club die vanwege talent en leeftijd zijn uitverkoren om te mogen meedoen aan het ICGT. Zie ze daar op de middenlijn opgesteld staan voor de openingswedstrijd ten overstaan van familie, vrienden, bekenden en een kleine duizend andere toeschouwers. Nerveus en vol adrenaline want ze mogen het opnemen tegen het grote Manchester United. Dankbaar en hoopvol applaus daalt af van de tribune. De rillingen lopen over hun ruggen.

Dit jaar staat de ICGT-selectie van FC Uitgeest onder leiding van Kick Smit en Rick Jonker, twee jonge en ambitieuze trainers. Met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar is het dit jaar een relatief jonge leeftijdsgroep. “De jongens zijn afkomstig uit JO-17-1, JO-19-1 en FC Uitgeest 1 en 2 en vormen samen een hecht team” aldus trainer Rick. “Het is ook wel een beetje een vriendenteam omdat ze elkaar via school en jeugdvoetbal bij FC Uitgeest goed kennen ”vult Kick aan. Volgens Rick hebben de jongens de afgelopen weken ongelooflijk hard getraind en was er niemand die de kantjes er af liep. “Ha, ha, hoewel Thijn Ursem en Daan van den Booren nog wel eens een “kantje” dreigde af te steken maar dan was een strenge blik meestal voldoende”, voegt Kick Smit lachend toe.

Het team heeft oefenwedstrijden gepeeld tegen teams onder 23 uit de regio die overigens allemaal jaloers zijn op hun leeftijdsgenoten van FC Uitgeest want, zij mogen wel spelen tegen bijvoorbeeld Manchester United. Zo is het natuurlijk ook. Deze jongens gaan een onvergetelijke ervaring meemaken en wij van de organisatie geven maar één advies mee: “geniet ervan jongens” en houd net als jullie sponsor Assumburg Koeltechniek “het hoofd koel”.