Huisbericht DUEC: extra isolatie en Sedum op de uitbouw

30 november, 2023 - Uitgeest

Energiecoach Vincent van Goethem van DUEC, de energiecoöperatie van Uitgeest, heeft op zijn eigen woning extra isolatie aangebracht. Het platte dak van de uitbouw is nu, behalve van speciale isolatieplaten, ook voorzien van Sedum dat er niet alleen mooi uitziet maar ook heel nuttig is. 

foto: Vincent van Goethem (DUEC)
foto: Vincent van Goethem (DUEC)

Voorbereiding 

Vincent is begonnen met het verwijderen van de oude isolatielaag en het grind. Vervolgens heeft hij 10 centimeter dikke PIR-platen geplaatst. Dit zijn kunststof hardschuimplaten, die te krijgen zijn bij de betere isolatiebedrijven. De kosten voor deze isolatieplaten bedragen circa 20 euro per m2.  

Ook de lichtkoepel is vervangen door een beter isolerend exemplaar. Een lichtkoepel geeft veel licht maar je verliest er ook warmte door.  

Sedum 

Op de PIR platen moet normaal gesproken ballast worden gelegd zoals bijvoorbeeld grind. Vincent vond het, in verband met de biodiversiteit en het milieu, leuker om er een Sedumdak op aan te leggen. Sedum bestaat uit diverse vetplanten die veel water opslaan in hun blaadjes en weinig onderhoud vragen. Voordeel is koeling in de zomer, het vasthouden van water en natuurlijk het mooie groene uiterlijk. In de winter geeft Sedum helaas geen isolatie, vandaar dat Vincent eerst de PIR-isolatieplaten heeft aangebracht 

Uitvoering en subsidie 

Vincent heeft alles zelf aangelegd, zowel de isolatieplaten als het Sedumdak. Hij vond dit goed te doen. Voor meer informatie over de uitvoering, inclusief een bouwtekening en informatie over mogelijke subsidie, vindt u op www.duec.nl/nieuws. 

 

 

Bron: DUEC