Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024

27 maart, 2024 - Uitgeest

UITGEEST - Ze zouden vorig jaar al komen, maar door omstandigheden werd op het laatste moment de reis naar Nederland afgezegd. Van uitstel komt geen afstel want Fluminense komt nu wel naar het ICGT. 

ICGT 2024, team FC Uitgeest (foto: Marianne Jonker)
ICGT 2024, team FC Uitgeest (foto: Marianne Jonker)

Fluminense is een grootmacht in Brazilië. Het team won met Marcelo (5x winnaar Champions League) in de gelederen onlangs de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League) door in de finale van Boca Juniors te winnen. Zoals elke Braziliaanse topclub heeft de club een florerende jeugdopleiding die het ene na het andere toptalent oplevert. Een mooie club dus op het affiche van het ICGT 2024.

Een club die ieder jaar op de poster staat is thuisclub FC Uitgeest. Ook dit jaar bestaat het team uit een flink aantal spelers, dat bijna iedere week speelt in het eerste dat uitkomt in de Tweede klasse A. Trainers van het selectieteam zijn ook dit jaar Rick Jonker en Kick Smit. “Het is een goede mix van FCU 1 en 2 aangevuld met jongens uit de JO-19-1”, aldus Rick Jonker. “Uiteraard moeten we afwachten of er voor een aantal spelers geen andere competitieverplichtingen zijn. Maar dat zien we dan wel. Met de jongens organiseren we iedere maand in het clubhuis een teambuildingsavond en er wordt door hen keihard en gemotiveerd getraind. We willen gewoon een goede prestatie neerzetten. Voor het publiek en natuurlijk voor onszelf. We kijken er weer naar uit.”

De organisatie is in ieder geval blij met deelname van zowel de thuisclub als het Braziliaanse Fluminense.

Tekst: René Vermeer