Genieten op de Koog

12 december, 2023 - Uitgeest
In een gelijk opgaande wedstrijd zijn de punten dankzij een 4-1 overwinning van FC Uitgeest op JVC in Uitgeest gebleven. De toeschouwers hebben kunnen genieten van een wedstrijd met 2 aanvallend ingestelde ploegen.
 Het jonge FC Uitgeest trof een zeker zo jong JVC waarbij als snel duidelijk werd dat beide ploegen kwamen om te spelen voor de punten.
In de 6e minuut speelde Kick Smit via een crosspass Thijn Ursem aan die op zijn beurt Uitgeester topscoorder Rens Brouwer in staat stelde de 1-0 aan te tekenen.
Eindelijk eens een vroege voorsprong in plaats van een vroege achterstand. FC Uitgeest had zichtbaar moeite met het aanvalsspel over rechts van JVC. De rechtsbuiten van JVC werd in de 11e minuut op maat bediend en leverde een puike voorzet af die gelukkig voor FC Uitgeest slecht werd geraakt.
Vanaf dat moment golfde het spel op en neer, goede kansen voor beide partijen waarbij Uitgeest liet zien dat zij razendsnel in de omschakeling waren. Aanvoerder Rens Brouwer werd vanaf eigen helft gelanceerd en legde de bal fantastisch breed op de mee opgekomen Niels Duijn. De talentvolle middenvelder haalde vol uit maar de bal trof geen doel.
Het was in deze fase te danken aan beide verdedigingen dat de ruststand beperkt bleef tot 1-0.
Ook na rust bleven de intenties van beide ploegen gelijk, volop op de aanval via goed voetbal. In de 48e minuut zette Gerben van Rossum een dribbel in en speelde de sterk spelende Quintin Koster vrij, zijn schot miste snelheid maar de toon was gezet. Een onnodige overtreding in het penalty gebied leverde JVC een penalty op. 1-1 in de 58e minuut.
Direct vanaf de aftrap ontstond het belangrijkste moment van de wedstrijd. De al weken in topvorm verkerende David de Meij zette met volle snelheid een dribbel in over een afstand van 50 meter die hem voor het penaltygebied van JVC in staat stelde vol uit te halen en de keeper het nakijken te geven. Timing is goed maar goed timen is een grote kwaliteit. Direct na de 1-1 de 2-1 op het scorebord.
JVC bleef aandringen maar de Uitgeester defensie hield stand. Goed doorjagen door Gerben van Rossum leverde hem balbezit op en stelde hem in staat de 3-1 aan te tekenen. In de 78e minuut werd door een steekpass de Uitgeester defensie verslagen, maar Uitgeest beschikt over een verdediger die altijd restwaarde in zijn duel overhoudt. Sem Buur kon met zijn borst de ingeschoten bal van richting veranderen, dit tot opluchting van elk groen geel hart.
JVC gaf steeds meer ruimte weg en Thijn Ursem maakte zijn reputatie, na een pass van Lars Ouwehand, waar. Uit het niets zette hij de ontvangen bal om in een goal. 4-1 eindstand, een ware triomf voor FC Uitgeest in een episch gevecht tegen JVC

De Effect Bal

"Gerben van Rossum: De Stille Kracht en Man of the Match"

In de selectie bevindt zich een speler wiens toewijding en harde werk niet onopgemerkt blijven. Gerben, een ware teamspeler, is met zijn loyaliteit aan het team ongeëvenaard en zijn inzet op het veld is bewonderenswaardig.
Zijn doelpunt bleek niet alleen belangrijk voor het resultaat, maar het toonde ook zijn vermogen om op het juiste moment op te staan en het team naar succes te leiden.

Als beloning voor zijn buitengewone prestaties werd Gerben terecht bekroond als de Man of the Match. Een titel die niet alleen zijn individuele bijdrage erkent, maar ook zijn impact op het team als geheel. Pupil van de week Sebbe Pepping, spelend in FC Uitgeest JO10-3 heeft als idool Frenky de Jong maar vond het prima om met Gerben op de foto te gaan.