Frans Jacobs: "ICGT een weekend vol Voetbal en Feest!"

8 juni, 2019 - Uitgeest

Vroeger speelde Frans Jacobs bij VVU, tevens bij de FC Uitgeest selectie. Tot voor negen jaar terug speelde deze ICGT vrijwilliger nog in een vriendenelftal. Momenteel is hij leider en trainer van JO9 waar zoon Luuk (8) in speelt. Wat zijn zijn taken als vrijwilliger tijdens het Internationale Cor Groenewegen Toernooi en wat maakt het ICGT zo bijzonder? Lees het hier:

 

 

Frans Jacobs:
Frans Jacobs: "De tent staat, dus het bier kan komen!" (foto: Anita Webbe)

Horeca

Tijdens het ICGT coördineert Frans de Horeca, samen met een team van nog 9 commissieleden. "De taak van ons team is om alles wat in de tent geregeld moet worden goed voor elkaar te hebben: drank, licht en geluid, muziek..." aldus Frans. "Elk jaar is het weer een uitdaging om de juiste muziek, gevarieerd, populair én prijstechnisch bij elkaar te zoeken. Dat wil zeggen van DJ en bands, tot aan de artiesten. De hoeveelheid drank wordt min of meer bepaald door het draaiboek. Elk jaar wordt het drukker dus de hoeveelheden worden daarop aangepast. Op de eerste plaats regelen we natuurlijk héél veel bier, maar ook overige (fris)drank en zorgen we voor de koeling ervan. Ook zorgen we ervoor dat de eerste bezoekers die komen spelen en kijken 's morgens bij de koffiebar een lekker bakkie koffie met wat lekkers kunnen krijgen. 

 

Trots
Het ICGT bestaat uit goed teamwork door alle vrijwilligers, coördinatoren en het bestuur. Frans: "Onderling helpen we elkaar en niemand is te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers zijn die met zoveel enthousiasme het evenement ondersteunen daar kun je alleen maar respect voor hebben. Als 9 jarige bij VVU weet ik dat het ICGT met een klein tentje is begonnen. 

Als je ziet wat er in 34 jaar opgebouwd is dan kunnen we met zijn allen trots zijn! Wanneer je Internationale jeugdspelers op het ICGT later wereldberoemd ziet worden, denk je: ze hebben hier op deze velden gespeeld, toen kende niemand ze!"

 
Het doel is om het ICGT qua entourage, een sfeervolle aankleding maar hufterproof en volgens veiligheids-technische regels, voor elkaar te krijgen. Daarbij hoort ook het logistiek op- en afbouwen wat volgens Frans altijd in goede samenwerking gaat met Algemene Zaken. 

"Als alle facetten draaien, het ICGT in goede banen geleid wordt, vreedzaam verloopt en iedereen geniet van het voetballen én feesten in de tent dan is het ICGT voor mij een zeer geslaagd evenement. We zouden het ICGT best nóg groter kunnen maken maar dan hebben we velden tekort," lacht Frans.

 

Lees alle informatie over het ICGT via  deze link.

Tekst en fotografie: Anita Webbe