FC Uitgeest zoekt begeleiders jeugdscheidsrechters

29 november, 2023 - Uitgeest
foto: aangeleverd
foto: aangeleverd

FC Uitgeest is in de gelukkige omstandigheid dat er veel jonge scheidsrechters zijn. Fijn om te zien dat veel van onze jeugdspelers ook de club willen helpen door jeugdwedstrijden te fluiten. Hiertoe worden zij ook opgeleid én begeleid. Want het is natuurlijk fijn om iemand te hebben die je wedstrijden heeft gezien en je daarop kan coachen. Er is al een aantal begeleiders (Johan de Waal Malefijt, Jonathan van Gemeren en Wim Wiebes) waar wij heel, heel blij mee zijn. Echter, we hebben inmiddels zoveel jeugdscheidsrechters dat zij letterlijk oren en ogen tekortkomen. Wij zoeken daarom ook naar uitbreiding van het aantal begeleiders.

 

Wat dien je daarvoor te kunnen? Vooropgesteld, het is niet per se nodig dat je zelf fluit of hebt gefloten, het is natuurlijk wel een voordeel. Veel belangrijker is dat je op een goede en rustige wijze feedback kunt geven. Dat jeugdscheidsrechters ook echt het gevoel hebben dat zij gezien en gehoord worden. Hoeveel tijd kost je dit? Dat valt echt reuze mee omdat onze jongste jeugdscheidsrechters voor het grootste deel op de zaterdagochtend staan ingedeeld. Ook op de zaterdagmiddag staan scheidsrechters gepland, dit zijn vaak de al wat oudere jeugdscheidsrechters. Uiteraard is het voor hen ook fijn om begeleid te worden.

 

Interesse in deze nobele taak? Neem dan contact op met jeugdvoorzitter Vincent van den Berg (jeugdvoorzitter@fcuitgeest.nl of 06-2260 3317).