FC Uitgeest Vrouwen 1 nog één punt verwijderd van kampioenschap

15 april, 2019 - Uitgeest

Nadat de vrouwen van FC Uitgeest vorige week tegen hun eerste verliespartij van dit seizoen waren aangelopen, had trainer/coach Frits Walsmit de lastige taak zijn speelsters weer in de juiste modus te krijgen voor de uitwedstrijd tegen het fysiek spelende SVIJ VR1.

Sandy is Woman of the Match! (aangeleverde foto)

Ondanks verwoede pogingen van de trainer om zijn speelsters weer met vertrouwen te laten spelen, begon Uitgeest onrustig aan de wedstrijd. Ze lieten zich overdonderen door het fysieke spel van de tegenstander en kwamen niet aan het kenmerkende dominante voetbal toe. Ook het knollenveld was hierin een obstakel, maar dat gold voor beide ploegen. De kampioensbibbers waren voelbaar. De voorhoede faalde zichzelf minstens zes keer te belonen in de eerste helft. Open kansen werden niet benut. Voeg daar het niet goed doordekken van de achterhoede en het middenveld aan toe en je hebt een weinig glorieuze eerste helft. Uitgeest had daarin mazzel dat het vizier van SVIJ ook niet op scherp stond en vrijwel niet tot uitgespeelde kansen kwam, aangezien de voetbalwetten meestal anders voorschrijven. Als je ze zelf niet maakt….

Een peptalk in de rust moest het verschil maken. Snel scoren en jezelf belonen. Uitgeest speelde nog steeds niet het zelfverzekerde eigen spel, maar bleef wel vertrouwen houden en doorzetten. Een voorbeeld hierin was Anouk Vrouwe. Een gewonnen duel van haar kant, zorgde dat de bal bij Daniëlle Kortekaas kwam. Zij gaf de bal vervolgens mooi over de grond aan Bo Smit, die bij haar schot precies het gaatje tussen de keeper en de binnenkant van de paal wist te vinden, 0-1. De blijdschap en opluchting waren zichtbaar bij zowel speelsters als trainer. Nu vasthouden. Het bleef onrustig aan de kant van Uitgeest en Danique van Weelden moest nog een keer optreden bij een gevaarlijke hoge bal. De voorsprong werd echter niet meer uit handen gegeven en zo trok Uitgeest deze draak van een wedstrijd over de streep. Lelijk winnen telt gelukkig ook.

Na de wedstrijd kwam bovendien het fijne bericht dat de directe concurrent, Velsen VR3, haar wedstrijd had verloren. Dit betekent dat Uitgeest zondag 28 april om 11.00 uur in de uitwedstrijd tegen Spaarnwoude VR1 genoeg heeft aan een gelijkspel om het kampioenschap binnen te slepen. Zet de katers van Koningsdag daarom even aan de kant en kom deze dames aanmoedigen in hun kampioenswedstrijd!

Woman of the Match: Sandy.  De motor op het middenveld, die ieder grassprietje tegenkomt en daarbij ontzettend sterk in de omschakeling is. Dit in combinatie met het gegeven dat de aanval diverse keren bij haar startte, maken haar de uitblinker van deze wedstrijd.