FC Uitgeest “swingt” en “schwungt” over Flevo heen.

6 november, 2023 - Uitgeest

Het was afgelopen zondag eindelijk eens echt genieten voor de toeschouwers bij FC Uitgeest die gelet op de weersomstandigheden met veel buien maar wat blij waren met de fraaie tribune van de club. Met bij vlagen uitstekend voetbal, gelardeerd met fraaie goals, werd fusieclub Flevo uit Middenmeer een kansloze nederlaag toegediend. 5-2 stond er uiteindelijk op het scorebord. Daarmee werd het ongelukkige verlies van vorige week tegen koploper Westfriezen naar de achtergrond gedrongen en kan het team van Johan Rutz weer omhoog kijken in de stand op de ranglijst.

FC Uitgeest moest het doen zonder de geblesseerde Daan van den Booren die vandaag overigens meer dan verdienstelijk werd vervangen door Bryan Koster. Al na vijf minuten was het raak. Een mooie aanval van de thuisclub bracht de bal bij Thijn Ursem die van de rand zestien de bal met gevoel naar de bovenhoek stuurde om daarmee keeper Harms kansloos te laten. 1-0. In de 15e minuut werd het nog mooier toen topscorer Rens Brouwer een strakke voorzet van Niels Duijn eenvoudig binnenliep. 2-0. FC Uitgeest denderde door. De ene na de andere mooie aanval werd op de soppige grasmat gelegd met vaak de vandaag uitstekend spelende routinier Kick Smit aan de basis ervan. Een derde goal kon niet uitblijven en die kwam er in de 26e minuut dan ook. Een lekker dwarrelschot van Bryan Koster was keeper Harms te machtig. 3-0. Flevo raakte steeds meer de weg kwijt maar de thuisploeg verzuimde in deze fase de definitieve genadeklap uit te delen.

De thee had de gasten duidelijk goed gedaan want de ploeg uit Middenmeer vocht zich aan het begin van de wedstrijd fel terug in de wedstrijd. Een fase waarin FCU het even moeilijk had en ook moest toestaan dat Qebayli scoorde. 3-1.

De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en ging stoïcijns verder met het creëren van kansen. In de 68e minuut was het wederom “Das Phenomeen” Rens Brouwer die de wedstrijd definitief in het slot gooide na goed voorbereidend werk van de ingevallen Mitchell Edam. 4-1. In de 78e minuut zette Bryan Koster de kroon op een hele goede wedstrijd. Vanaf 25 meter haalde hij verwoestend uit. De bal raakte het net zo hard dat het niet anders kan dan dat Ruud Colette daar enige herstelwerkzaamheden aan moet wijden. Doet hij overigens graag hoor want zijn gejuich was over de hele tribune te horen. 5-1. Dat Beemsterboer nog de tweede voor Flevo scoorde was voor de statistieken. 5-2. Voor FCU is het te hopen dat de ploeg van Johan Rutz vanaf nu een goede serie kan neerzetten. Gezien de “swing” en “schwung” die de ploeg deze zondag liet zien moet dat toch mogelijk zijn.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij (90e Wilffert), Vrouwe, van Eerden, Buur, Q.Koster (33e Edam), Kick Smit, Duijn, Ursem, B.Koster, Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Kick Smit

Het kleine jongetje, Max Zeinstra van JO-10-4 vandaag pupil van de wedstrijd, keek bewonderend naar hem op bij de fotosessie na afloop in het sponsorhome. Hij kende hem van school, “meester” Kick Smit. Dat wil hij later ook wel, in het eerste spelen en net zo goed worden als hij. Viel veel voor te zeggen vandaag vond de jury want routinier Kick Smit speelde een “meesterlijke” wedstrijd. Gefeliciteerd “meester” Kick!