FC Uitgeest MO19-1 speelt benefietwedstrijd tegen het G team van Only Friends

16 april, 2019 - Uitgeest

Afgelopen donderdagavond speelde de vrouwen van FC Uitgeest MO 19-1 hun benefietwedstrijd tegen het G-team van Only Friend op het Friends Sports Centre in Amsterdam. Dit is een team met een beperking. Onderstaande reportage is verzorgd door OSU Uitgeest.

FCUitgeest MO19-1 - Only Friends (aangeleverde foto)

Deze wedstrijd was tijdens een benefietgala gekocht door Zaanstad Dakwerken en aan Peter Spoor, de coach van dames van FC Uitgeest MO 19-1, geschonken. Vol goede moed kwamen de dames naar het Friends Sport Centre in Amsterdam. Na de begroeting was daar de aftrap voor de eerste helft, het eerste doelpunt was door het Only Friends Team al snel gemaakt en werd gevolgd door nog een aantal doelpunten.

Het spelbeeld in de eerste helft liet een goedvoetballend en verdedigend Uitgeest zien. De thuisspelende partij liet zich echter niet gek maken en ging door met haar goede spel. Enige tijd later bleek dat het Only Friends Team met 10 in plaats van 11 man op het veld stonden. Ondanks dat de dames zich met hand en tand verdedigden bleken een aantal spelers van het thuisspelende net iets te sterk.

Na rust had Uitgeest nog steeds een sterk verdedigend spel maar kwamen de tegenstanders steeds weer terug en bleven ze druk zetten op het damesteam waardoor de wedstrijd eindigde op 13-3.

Het betere voetbal zorgde dan toch voor een verdiende overwinning voor het Only Friends Team.

Verslag: Shari Breetveld