FC Uitgeest is 'effe van het padje af'

21 oktober, 2019 - Uitgeest

Het gaat nog niet goed met FC Uitgeest. Waar vorige week tegen Kolping Boys het lek in de tweede helft boven leek was het nu AFC’34 die de thuisploeg met 0-2 een gevoelige tik op de neus gaf. Daarmee lijkt eerder een strijd tegen degradatie in het vizier dan mee doen om de prijzen. Dat is vreemd want in vergelijking met het redelijk succesvolle seizoen 18-19 lijkt er op het oog niet zo heel veel veranderd of het moet het wegvallen zijn van spits Jorn Brouwer. Misschien ligt juist daar ook wel een oorzaak want als gevolg daarvan moest er gesleuteld worden aan de voorhoede en raakte de ploeg een gevaarlijk aanspeelpunt kwijt. Voeg daar aan toe dat een deel van de ploeg ook nog eens scherpte en zelfvertrouwen mist (tezamen het mysterieuze begrip 'vorm') en je hebt een deel van de matige seizoenstart mogelijk verklaard zoals ook de betekenis van de aanhef namelijk 'in de war zijn'.

Geen 'voorsprong' voor FC Uitgeest… (foto: Marianne Jonker)

FC Uitgeest startte met de weer herstelde Dennis de Wit op de rechtsbackplaats. De thuisploeg kende een zeer ongelukkig begin. Al na drie minuten kreeg de volledig vrijgelaten Aykan een levensgrote kans op de voorsprong nadat de verdediging van FCU volledig op het verkeerde been stond. De afgeslagen bal belandde voor de voeten van Staal die handig uitblinker aan Alkmaarse kant Yilmaz wist te bereiken waarna deze met een droge knal keeper Sem Bleeker wist te verschalken. 0-1.

FCU wist daar voorlopig niet veel tegenover te stellen. Pas in de 40e minuut was het Tinus Putter die met een prachtig schot van afstand de bal bijna in het kruis zag verdwijnen. Met een fenomenale actie wist keeper Wesselink de gelijkmaker te voorkomen. Ook direct na rust was FC Uitgeest gevaarlijk. Het mocht werkelijk een mirakel heten dat een getoucheerd schot van Lester Half via de binnenkant van de paal nog uit het doel verdween. FC Uitgeest deed daarna aandoenlijk zijn best maar lukken deed er niet veel. Steeds een stapje te laat, mooi beginnen maar vervolgens een belabberde pass afleveren, balverlies, zorgde ervoor dat de energie steeds in de verkeerde dingen ging zitten zoals het terug veroveren van de bal. Het gevolg was dat de echte kansen voor AFC’34 waren. Het kon niet lang blijven goed gaan en dat deed het ook niet. Wederom Yilmaz zette, met een handige actie, in de 77e minuut de thuisploeg definitief op achterstand. 0-2. Het was de doodsteek voor FCU, hoewel in de laatste seconden van de wedstrijd Lester Half nog een tegentreffer op zijn voet had. Alleen voor keeper Wesselink lukte dat zelfs niet. Moedeloos sjokte hij en zijn teamgenoten na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Westhoff naar de kleedkamer. Volgende week bij Hoofddorp maar beter. Volgens trainer Ton Pronk ligt de kracht van FC Uitgeest in het collectief. Ik zou zeggen, laat maar zien volgende week. Gaan we weer 'effe het padje op' in plaats van af.

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit ,Idema, Vrouwe, Brouwer, Putter, Hamaker (45e Markes), Smit, Dekker, Olgers, Half.
Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Tinus Putter

Ook dit seizoen zal door een deskundige jury bij iedere thuiswedstrijd van FC Uitgeest een Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd worden gekozen. Bij de moeizame wedstrijd tegen AFC’34 was het niet eenvoudig om een speler te vinden die er echt boven uit stak maar wel makkelijk om een speler te vinden die in ieder geval zijn eigen niveau haalde. Dat was namelijk Tinus Putter die onvermoeibaar, ook na het zoveelste balverlies van zijn teamgenoten, zijn best deed om de bal terug te veroveren. Vaak met succes. Vandaar zijn uitverkiezing.

Tinus, hier op de foto met de jeugdspeler van de week namelijk Vince Mars van JO-9-1 en de door Admers advies gesponsorde wedstrijdbal, van harte gefeliciteerd!