Expositie Oud Uitgeest in gemeentehuis

27 oktober, 2023 - Uitgeest

Op vrijdagavond 3 november om 20.00 uur opent wethouder Jan Schouten een expositie Oud Uitgeest in het gemeentehuis. De titel van de tentoonstelling is ‘Bedrijvig Dorp’. 

Foto: Marianne Jonker.
Foto: Marianne Jonker.

Deze boeiende expositie werpt een unieke blik op de economische geschiedenis van Uitgeest en de bedrijvigheid die het dorp eeuwenlang heeft gekend. De tentoonstelling geeft een indruk over de verschillende manieren waarop de bevolking actief is geweest bij de ontwikkeling van Uitgeest en nog steeds is.

Expositie
Er wordt aandacht besteed aan de veeteelt, de bloementeelt, aan de tijd van de scheepvaart en de industriemolens. Ook latere industriële bedrijven komen aan bod. Als laatste hoofdstuk is er het moderne bedrijventerrein aan de Geesterweg.
Met foto's , tekeningen en teksten is in beeld gebracht hoe het uiterlijk van het dorp werd beïnvloed door boerderijen, molens, havens en andere uitingen van activiteit.

Openingstijden
De expositie 'Bedrijvig Dorp' blijft toegankelijk voor het publiek tot en met 22 december 2023, met dezelfde openingstijden als het gemeentehuis en ook op zaterdagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Bron: Gemeente Uitgeest.