Als PvdA Uitgeest hebben wij wat uit te leggen!

6 mei, 2022 - Uitgeest

* Ingezonden brief *

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij. Maar PvdA Uitgeest gaan door! 
Met deze tekst hebben wij alle Uitgeesters op 23 maart jl. bedankt die hun stem aan de PvdA hebben gegeven. 

Lees verder onder de foto:

 

Foto: PvdA
Foto: PvdA

Zoals bekend heeft de PvdA Uitgeest de afgelopen vier jaar de coalitie gevormd met Progressief Uitgeest en de Uitgeester Vrije Partij. De PvdA kwam als enige coalitiepartij met winst uit de verkiezingen, we gingen van één naar twee raadsleden. We hebben deze winst gezien als een beloning voor het gevoerde beleid en voor de vele resultaten die bereikt zijn. De PvdA Uitgeest was klaar voor een nieuwe coalitieperiode! 

 

 

Helaas is het anders gegaan. Ondanks de goede samenwerking met PU over de afgelopen vier jaar zijn de kaarten als volgt geschud; PU, D’66 en CDA maken deel uit van de nieuwe coalitie en leveren alle drie een fulltime wethouder. De PvdA is uitgenodigd om, zonder wethouderspost, inhoudelijk aan de coalitie deel te nemen. 

We hebben deze uitnodiging afgeslagen. De PvdA draagt natuurlijk graag bij aan de inhoudelijke plannen voor de komende vier jaar. Maar bij deze inhoudelijke verantwoordelijkheid hoort vanzelfsprekend ook bestuurlijke verantwoordelijkheid, namelijk het leveren van een PvdA wethouder die de gemaakte plannen, samen met de andere drie wethouders, uit gaat voeren. Helaas was dit constructieve voorstel voor PU, D’66 en CDA niet bespreekbaar. 

 

Dit betekent dat de PvdA Uitgeest, na de installatie van de nieuwe coalitie, vanuit de raad constructief en kritisch de coalitieplannen zal beoordelen. Wij willen dat Uitgeest er over vier jaar nog beter voorstaat, daarom blijven wij ons hard maken voor betaalbare huur- en koopwoningen, goede zorg en een beter klimaat. 

 

Wil je bijdragen, heb je vragen of suggesties laat het ons weten. Neem contact op met onze fractievoorzitter Anneke Terra: anneketerrapvda@gmail.com

 

PvdA Uitgeest