Allerzielenviering - 2 november

31 oktober, 2023 - Uitgeest

De Rafaëlgroep van de R.K. Parochie in Uitgeest verzorgt ook dit jaar weer de Allerzielenviering. Deze vindt plaats op donderdagavond 2 november in de Onze Lieve Vrouwe Geboorte aan de Langebuurt in Uitgeest. 

 

Engelbewaarder Onze Lieve Vrouwe geboortekerk.
Engelbewaarder Onze Lieve Vrouwe geboortekerk.

De kerk is vanaf 18.30 uur geopend en de viering begint om 19.00 uur. De viering wordt muzikaal verzorgd door het koor Laus Deo, dit jaar met de speciale medewerking van plaatsgenote Suzanne Vergouw. Diaken Marcel de Haas gaat voor met twee leden van de Rafaëlgroep.

Tijdens de viering van Allerzielen in de kerk worden in het bijzonder de namen genoemd van de overledenen van het afgelopen jaar. Bij iedere naam wordt een kaars ter nagedachtenis aangestoken, die na afloop door de familie mag worden meegenomen. Ook krijgen alle nabestaanden een gedachtenisprentje.

In de viering ontvangen alle aanwezigen een kaars, die aangestoken wordt. Gezamenlijk lopen we na afloop in processie naar het met kaarsen verlichte kerkhof.
Dit maakt al jaren veel indruk op iedereen. Diaken Marcel de Haas zal op het kerkhof de graven en urnen inzegenen.
Na afloop kan er worden nagepraat in De Klop onder het genot van een kopje koffie of thee. De leden van de Rafaëlgroep zijn aanwezig en de omroepstichting OSU/rtv zal op Ziggokanaal 43 de viering integraal uitzenden.