Lezing Fort Veldhuis over Vliegtuigmotoren uit de Tweede Wereldoorlog

15 september, 2022 - Regio

Op zondag 18 september wordt in het ARG museum in fort Veldhuis een presentatie gegeven door Hans Walrecht over zuigermotoren die in voornamelijk in militaire vliegtuigen werden gebruikt.

Wie altijd al heeft willen weten hoe een rotatiemotor uit de Eerste Wereldoorlog werkte, of die bijzondere schuivenmotor uit de Tweede Wereldoorlog, is van harte welkom. 

Een Bristol vliegtuigmotor afkomstig van een Britse bommenwerper (foto: Hans Walrecht)
Een Bristol vliegtuigmotor afkomstig van een Britse bommenwerper (foto: Hans Walrecht)

Nieuw in deze presentatie zijn de Duitse motoren van het museum. 

De spreker zal tevens een rondleiding langs de motoren van het museum houden. De ARG bezit namelijk veel motoren die in de presentatie worden besproken en vaak zijn ze nog onbedoeld opengewerkt ook, omdat ze nogal hard op de grond terecht kwamen.

 

De presentatie vindt plaats op zondag 18 september, om 14.00 in het museum van de A.R.G., Fort Veldhuis, Genieweg 1, Heemskerk (geopend vanaf 11.00).

 

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

 

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling.

De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

 

Toegang: Volwassenen € 5,00, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 3,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden: van mei tot en met oktober alle zondagen van 11.00 uur – 17.00 uur