Gebotteld "STAAL"

7 oktober, 2018 - Nieuws

Drie buurmannen uit Uitgeest, Stefan Hollenberg, Ricardo Barrientos de Reus en Roderick de Veen (vlnr. op de foto onder bericht ) zijn in 2017 gestart met 'Bier door Mannen'.  Zoals ze het zelf zeggen: 'Bier zoals bier bedoeld is: gebrouwen voor en door mannen'.

foto's: Marianne Jonker
foto's: Marianne Jonker

Afgelopen donderdag 4 oktober ging hun bier, een tripel met de naam 'Staal', de flesjes in bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij (DNHBB) in Uitgeest. Eind augustus was de brouwdag en daarna ging het de tank in om te laten gisten. Afgelopen week was het bier 'rijp' om de flesjes in te gaan. Is het nu klaar? Nee, nog niet. De buurmannen moeten nog heel even geduld hebben. "Bij het bier in de flesjes is nu bottelsuiker gedaan. Het suiker moet de komende twee weken omgezet worden in koolzuur. Pas dan is het bier echt klaar om te drinken", vertelt Ricardo Barrientos de Reus, die benoemd is tot brouwmeester. 


Stiekem hebben de buurmannen al even kunnen proeven. "Een gevaarlijke doordrinker", stelt Stefan Hollenberg met een grote glimlach. De tripel ‘staal’ is vanaf 1 november te koop via de website www.bierdoormannen.nl.

 

foto's: Marianne Jonker.