Expositie S.U.S. teken- en schilderclub officieel geopend

13 februari, 2019 - Nieuws

Woensdagmiddag 13 februari om 16.00 uur opende wethouder Cecilia van Weel officieel de teken- en schilderclub expositie van de Stichting Uitgeester Senioren in Dorpshuis de Zwaan. 

 

 

 

 

 

 

De voltallige S.U.S. teken- en schilderclub met links Coördinator Ouderenwerk Carla van Megen, docent heer de Rooij (3e van links) en aan zijn rechterzijde Wethouder van Weel (foto Anita Webbe)
De voltallige S.U.S. teken- en schilderclub met links Coördinator Ouderenwerk Carla van Megen, docent heer de Rooij (3e van links) en aan zijn rechterzijde Wethouder van Weel (foto Anita Webbe)

Dit is de eerste keer dat de teken- en schilderclub exposeert in het dorpshuis. Sommige cursisten zijn net begonnen en anderen nemen al veel langer deel. Er is een diversiteit in werken te zien. Allemaal met veel geduld en plezier gemaakt, met verschillende soorten materialen en verf. De cursisten vinden het erg leuk om hun schilderijen in het dorpshuis te zien hangen. Vooraf hebben zij één of meerdere schilderijen ingeleverd. Van ieder cursist hangt één schilderij beneden en van sommigen ook één boven.

 

Docent, de heer N. de Rooij werd op deze dag in het zonnetje gezet met een bloemetje en complimenten (zie foto onder). Hij geeft als vrijwilliger ongeveer 20 jaar! les en de cursisten zijn heel blij zijn goede tips en adviezen. Zij hopen vanzelfsprekend dat hij nog lang les blijft geven!

 

EXPOSITIE TEKEN- & SCHILDERWERKEN

De teken- en schilderclub van de Stichting Uitgeester Senioren exposeert in de foyer en opde 2deetage van het Dorpshuis  t/m maandag 18 maart.

De teken- en schilderclub heeft nog plaats voor nieuwe deelnemers. De lessen zijn eens in detwee weken op woensdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur en worden gegeven door eendeskundige en ervaren vrijwilliger.

EXPOSITIE BEELDHOUW- & BOETSEERWERKEN

Gelijktijdig met de teken- en schilderclub houdt de beeldhouw- en boetseerclub een expositie in de glazen kast in de foyer van het Dorpshuis. Aangezien er twee groepen zijn, zullen zij afzonderlijk exposeren. De ene groep exposeert nog t/m 21 februari en de andere groep van 21 februari t/m 21 maart.

 

Het beeldhouwen en boetseren vindt wekelijks plaats op donderdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur en wordt begeleid door twee enthousiaste en professionele docentes die bruikbare adviezen geven, wat resulteert in prachtige werkstukken.

 

Voor beide exposities geldt: de werkstukken zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis.

 

Informatie: Stichting Uitgeester Senioren, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, tel. 0251 - 31 90 20, email: s.u.s@inter.nl.net

Website: www.uitgeestersenioren.nl