Zorgboerderij 'Het Kooghuis' opent haar deuren

11 november, 2018 - Nieuws

Langs de provincialeweg aan de rand van Uitgeest runnen Harm en Maaike Terra een melkveebedrijf, kort geleden is het bedrijf uitgebreid met Zorgboerderij 'Het Kooghuis'.

foto's: via Facebook 'het Kooghuis'
foto's: via Facebook 'het Kooghuis'

Voor wie?
Er worden werkplekken geboden voor mensen met o.a. een verstandelijke beperking die hier in een rustige, plezierige omgeving kunnen genieten van de ruimte en het buitenleven.
Er zijn verschillende dieren op de boerderij aanwezig; koeien, kalfjes, schapen, geiten, konijnen, katten en honden.

Welke zorg wordt geboden?
Zorgboerderij Het Kooghuis biedt structurele dagbesteding. De instelling is een arbeidsmatige dagbesteding waar voor iedere deelnemer zijn eigen mogelijkheden liggen.

De werkzaamheden:
De
cliënten kunnen onder andere assisteren bij het verzorgen van de dieren, het schoonmaken van de stallen, onderhoud aan de gebouwen en tuinwerkzaamheden.

Toekomstplannen:
Het
doel is om in het voorjaar van 2019 ook een moestuin te creëren, om vervolgens van de oogst een verse lunch te kunnen maken. De boerderij beschikt over een ruime kantine waar koffie wordt gedronken en lunchpauze wordt gehouden.

De zorgboerderij Het Kooghuis is een volledig gecertificeerd bedrijf, dat volledig voldoet aan alle eisen van Landzijde en de Federatie Zorg en Landbouw.

Voor alle informatie over de mogelijkheden en contact gaat u naar http://www.zorgboerderijhetkooghuis.nl

Onze Zorgboerderij is een volledig gecertificeerd zorgbedrijf. Wij voldoen aan alle eisen die Landzijde en de Federatie Zorg en Landbouw aan ons stel

Onze Zorgboerderij is een volledig gecertificeerd zorgbedrijf. Wij voldoen aan alle eisen die Landzijde en de Federatie Zorg en Landbouw aan ons stellen.

 

Bron: website 'Het Kooghuis'