Sanne Kaandorp plaaggeest voor SDZ

9 december, 2019 - Uitgeest

Sanne Kaandorp heeft wel wat met Zeeland, spaarzaam wanneer het moet maar stormachtig wanneer het kan. Zo ook in de belangrijke wedstrijd tegen het laaggeplaatste SDZ, waar Sanne de eerste 15 minuten te zuinig speelde maakte zij dit in de het vervolg van de wedstrijd ruimschoots goed.

Woman of the Match: Sanne Kaandorp. Op z’n Zeelands belangrijk met 4 goals (foto: Anita Webbe)

Verlies van FC Uitgeest zou betekenen dat zij op de laatste plek terecht zouden komen in de 3e klasse.

Uitgeest begon de warming up met een aantal twijfelgevallen. De immer sterk spelende Daphne Mostert had last van een kuitblessure maar kon toch spelen, dit gold niet voor goaltjes dief Bo Smit. Zij moest afhaken na de warming up. Het is aan de veelzijdigheid van een aantal spelers te danken dat omzettingen in de opstelling gemakkelijk gedaan kunnen worden. Rechtsback Janouk Scholten schoof door naar de voorste linie waar Daniëlle Kortekaas de spits positie van Bo Smit overnam.

Uitgeest zette vanaf het begin af aan SDZ onder druk. In tegenstelling tot voorgaande tegenstanders was SDZ niet in staat om onder deze druk uit te voetballen waardoor Uitgeest een veldoverwicht creëerde. Na 17 minuten was het raak. Sanne Kaandorp ontsnapte randje buitenspel aan haar verdediger en schoot de bal alleen voor de keeper beheerst in. De 0-2 in de 30e minuut was een echte team goal. Net zo lang doorjagen totdat SDZ balverlies leed zorgde ervoor dat de bal bij Roxanne Kortekaas terecht kwam, zus Daniëlle stond op scherp en tikt de voorzet beheerst binnen. Uit het niets scoorde SDZ de aansluitingstreffer. In de 34e minuut was er een inschattingsfout van keeper Danique van Weelden waardoor de SDZ spit vrij in kon schieten. 7 minuten later was het Sanne Kaandorp die de mooiste goal van de wedstrijd maakt, slalommend door de verdediging werd zij naar de achterlijn gedwongen maar haalde 50cm van de achterlijn verwoestend uit, de bal vloog bij de eerste kruising naar binnen. 1-3 rust.

Twee minuten na rust profiteerde Dana Half van het slecht uitverdedigen van SDZ, de bal viel voor haar voeten en zonder maar een moment te twijfelen schoof zij de bal tussen de palen, 1-4. Vanaf dat moment was de wedstrijd gelopen. SDZ drong wel aan maar de wederom goed keepende Danique van Weelden pareerde ieder schot op doel. In de 60e minuut sloten de Uitgeester linies goed aan achter de lange uittrap van Danique van Weelden en was het Sanne Kaandorp die haar 3e treffer scoorde.

Het eveneens jonge en sportieve SDZ bleef proberen om terug te komen in de wedstrijd maar de verdediging van Uitgeest gaf niet veel weg. In de 78eminuut lanceerde Sophie Walsmit de sterk spelende Danielle Kortekaas met een prachtige steekpass. Daniëlle schoot vanaf 20m op de lat waarop de attent reagerende Sanne Kaandorp de losse bal, alá Henkie Vos in zijn beste tijd, intikte en daarmee de eindstand op 1-6 bepaalde.

Zondag komt koploper ADO 20 VR1 op bezoek op sportpark de Koog. Kan Uitgeest de Heemskerkers afhouden van de 1periode?

Door: Frits Walsmit