Mondkapje of geen mondkapje, that's the question

5 juni, 2020 - Regio

Het merendeel van ondernemend, politiek en media Nederland viel de afgelopen week over de Am­ster­dam­se burgemeester heen. Terecht?

Is Femke Halsema de ‘gezagsdrager’ die laat zien dat alle maatregelen tegen een virus van tafel kunnen? Volgens de Italiaanse arts, Alberto Zangrillo  hoofd van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan, is het virus namelijk al niet meer aanwezig... 

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Het was weer als vanouds: 5000 mensen op de Dam op Tweede Pink­ster­dag die van hun demonstratierecht gebruik heb­ben gemaakt.
Volgens de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema van is het de­mon­stra­tie­recht gegeven en “mag er zelfs gedemonstreerd worden zonder het aan te vragen en je hoeft ook geen mondkapje meer op, want dat hoeft niet in de openbare ruimte.” Dit vertelde zij in het tv-programma Op1.

⚠️Wist je dat je van mondkapjes dragen ziek kunt worden?
Steeds meer (long)artsen, virologen en andere spe­cia­lis­ten laten zich uit over die specifieke, ongezonde maat­re­gel. 

Hier 10 medische argumenten (er zijn er meer) op een rijtje gezet om juist geen mondkapje te dragen:
1. Je ademt je eigen uitgeademde lucht weer in
2. Je neemt minder zuurstof op dan anders. Zuurstof is belangrijk voor alle levensfuncties van het lichaam
3. Je hart moet harder werken dan nodig (groot ri­si­co voor hartpatiënten)
4. Je longen worden van minder lucht voor­zien als zou moeten. (Dat bevordert long­ziek­ten)
5. Als het masker langer dan een ½ uur gedragen wordt, is het door de bacteriën besmet!
6. Het masker kan geen ‘virussen’ tegenhouden
7. In de buitenlucht dragen is sowieso schijn­vei­lig­heid, want er vindt geen besmetting in de buitenlucht plaats
9. Het is slecht voor je zelfvertrouwen: je krijgt het van ‘bovenaf’ opgelegd om het te dragen
10. Het is slecht voor het milieu: Er worden miljarden mondkapjes weggegooid omdat de meeste slechts 1 keer gedragen worden

We lezen op de site van het RIVM: ...Overigens is er slechts beperkt we­ten­schap­pe­lijk bewijs voor de effectiviteit van deze kapjes.

Viroloog dr. Judy Mikovits zegt het zo: “Mondkapjes op tijdens verblijf buiten en tijdens het rijden in je auto is het meest stupide wat je kan doen. Weet je niet hoe ongezond het is om je kooldioxide te blijven inhaleren en de juiste zuurstoftoevoer te beperken? Ik kan eerlijk gezegd niet geloven hoe on­lo­gisch we zijn geworden! We lijken als maatschappij gewoon te luisteren naar (vermeende) autoriteiten zonder enige vragen te stellen. Laat me je zeggen waarom ik ervoor kies om geen masker te dragen. Het lichaam heeft overvloedige hoeveelheden zuur­stof nodig voor een optimale gezondheid. Vooral tij­dens een zogenaamde ‘pandemie’. Een goede zuur­stof­voor­zie­ning van je cellen en bloed is essentieel voor het lichaam om te kunnen functioneren zoals het moet om elke ziekte te bestrijden. Maskers zul­len de zuurstofopname bemoeilijken.” Bron: Viral 'Plandemic' clip pushes wild claims about coronavirus, masks and vaccines.

(Helaas kunnen we geen vertaalrechten van haar boek Plague of Corruption krijgen.)

Bronnen: Global News, Scientific Research - IRCCS Ospedale San Raffaele (research.hsr.it)