Jonge Uitgeester (17) met 'Culi.' in muzikale streamversnelling

16 juli, 2020 - Uitgeest

“Muziek geeft zelfvertrouwen, niet alleen als je ernaar luistert, maar ook als je muziek maakt!”

 

Toen Philip Kniese uit Uitgeest 7 jaar was, had zijn moeder al het gevoel dat hij muzikaal was. Daarom ging hij kort daarna op gitaar- en zangles. Nu, tien jaar later, gaat hij naar het Conservatorium en heeft hij meer dan 188.000 wereldwijde streams op Spotify. We spreken de ambitieuze muzikant alias Culi. (Ja die punt móet erachter). 

 

 

Philip Kniese (aangeleverde foto)
Philip Kniese (aangeleverde foto)

Philip Kniese (17) jaar heeft net de Havo afgerond op het Jac. P. Thijsse College en zit vol muzikale ambities. In september gaat hij naar het conservatorium in Haarlem om de opleiding Creative Artist te volgen. “In de toekomst wil ik professioneel eigen muziek produceren en spelen,” vertelt Philip enthousiast. “Toen ik begon met gitaarlessen, zat ik in groep zes. Gewoon met akkoorden zonder bladmuziek. Pas later leerde ik noten lezen.” Philip ontdekte dat hij ook kon zingen. “Op een gegeven moment vroeg de gitaarleraar of ik wilde zingen bij het nummer A-team van Ed Sheeran. Dat ging heel goed. Om mijn zangtechniek te verbeteren ben ik ook zanglessen gaan volgen. Wat muziek met me doet? Het geeft me zelfvertrouwen. Niet alleen als je muziek beluistert, ook als je het zelf maakt."

 

R&B en Pop zijn de genres die Philip het meest aanspreekt. “Ik heb geen favoriete band of zanger, maar het album ‘Trilogy’ van The Weeknd vind ik mooi en zing het dan ook regelmatig. Jaden Smith vind ik ook goed”. Op 13-jarige leeftijd kreeg Philip allerlei opname-apparatuur. “Omdat ik dat moeilijk vond om te leren en er niet teveel tijd in wilde steken, liet ik de apparatuur gewoon in de kast verstoffen… tot maart vorig jaar. Ik wilde toch graag leren werken met het programma en de apparatuur dus pakte ik het weer op. Ik maakte eerst covers van andere nummers, zoals ‘Blinding Lights’ van The Weeknd.” 

 

Maar het liefst schrijft, speelt en zingt de muzikale Uitgeester zijn eigen nummers, die hij ook nog eens zelf opneemt en produceert. Gewoon op zijn zolderkamer die tevens dienst doet als opnamestudio. Onder zijn artiestennaam Culi. heeft Philip inmiddels twee nummers uitgebracht: ‘Change’ en ‘Acid Tears’. Deze zijn te beluisteren op streamingplatforms als Spotify, Youtube en Apple Music. “Ik ben nu bezig met een nieuw nummer dat binnenkort uitkomt. Er komt ook een zelfgeschreven videoclip bij,” vertelt Philip trots. In september begint Philip op het Conservatorium in Haarlem. "Ik hoop daar verder te kunnen met mijn muziek en iemand te ontmoeten om mee samen te werken."

 

Philip’s muziek is te luisteren op alle streamingplatforms als Apple Music, Spotify en YouTube. Volg Culi. op Instagram en luister hier naar Acid Tears op Spotify. 'Change' is te beluisteren via Youtube.

 

Onlangs was Philip te gast in de studio bij OSU/RTV!

 

 

Door: Anita Webbe