FC Uitgeest “goed” maar niet “goed genoeg”

29 september, 2020 - Uitgeest

Tegenstrijdige titel maar FC Uitgeest liet zondag twee gezichten zien. Een van een ploeg die de wens van de trainers in het spelen van “zorgvuldig aanvallend voetbal” in de praktijk bracht en de ander die van een ploeg die kansen niet benut en door slordigheden twee treffers moest accepteren.
Zo stond er na 90 minuten bij sv Hillegom 3-2 voor de thuisploeg op het scorebord waar het minimaal een gelijk spel had moeten zijn. Natuurlijk, het is nog maar de eerste wedstrijd en in wielertermen zouden we zeggen “Parijs is nog ver” maar toch! Overigens krijgt de FC deze week nog tweemaal de kans om het goed te maken want donderdag 1 oktober staat in Uitgeest het inhaalduel tegen AGB op het programma (aanvang 20.00 uur) en zondag wacht, eveneens thuis, het zwak aan de competitie begonnen LSVV.

FC Uitgeest startte zonder de van vakantie teruggekeerde Mike Olgers en met Gerben van Rossum in de voorhoede. Daarnaast is er nog het keuzeproces van de keepers namelijk tussen vaste keeper Sem Bleeker en de dit seizoen van DEM over gekomen Danny Adrichem. Vandaag mocht Danny Adrichem zich met een paar fraaie reddingen onderscheiden.

Vanaf de eerste minuut ontspon zich een uitermate vermakelijk duel van twee ploegen die wilden winnen. Hillegom was in de 6e minuut het eerste dichtbij de openingstreffer via de absolute uitblinker van de wedstrijd Bekkach wiens inzet na een fraaie passeeractie net langs de paal ging. De gasten lieten zich niet onbetuigd en hadden in de 17e en 20e minuut via Lester Half en Rens Brouwer zomaar kunnen scoren. Het spel bleef in het aantrekkelijke duel heen en weer golfen. Zo werd in de 40e minuut keeper Danny Adrichem gedwongen tot een “glanzparade” via een katachtige reactie op een kopbal van Ryan.

Vlak na rust was het wel raak voor de thuisploeg. Een fraaie beweging van Bekkach in de 47e minuut werd gevolgd door een prachtig schot in de kruising. 1-0. FC Uitgeest liet het er niet bij zitten en kwam al in de 54e minuut op gelijke hoogte. Goed doorzetten van Lester Half bracht de bal bij Gerben van Rossum die beheerst binnen schoot. 1-1. Even later was er toch een moment van ongeconcentreerd zijn in de verdediging van FCU en dat is wat je tegen een goede ploeg als Hillegom niet moet doen. Spits van Veen profiteerde koelbloedig. 2-1. Weer toonde FC Uitgeest veerkracht. Op de rand van de zestien besloot Gerben van Rossum in de 58e minuut maar eens uit te halen. Met succes want keeper Hogervorst was kansloos. 2-2. In de 68e minuut werd al het harde werken echter weer teniet gedaan. In een moment van pure onachtzaamheid schoof de ingevallen Mike Olgers de bal zomaar in de voeten van spits van Veen die secuur binnen schoot. 3-2.

FC Uitgeest deed er daarna nog alles aan om de verdiende gelijkmaker op het formulier te krijgen. Goed was helaas echter niet goed genoeg vandaag. Toch bood het gebodene perspectief voor de komende wedstrijden. Komt u maar kijken.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: D.Adrichem, R.Brouwer, Vrouwe, uit den Boogaard, Idema, Hamaker, van Rossum (65e Olgers), Smit (87e van Eerden), Dekker, Half, J.Brouwer (83e M.Adrichem)