Kent u iemand die een lintje verdient?

12 februari, 2019 - Gemeente

Bijna iedereen kan deze vraag waarschijnlijk wel met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich in voor vele doelen. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid. En dat zijn nu precies mensen die in aanmerking kunnen komen voor een Koninklijke onderscheiding. 

 

 

foto: Lintjes.nl
foto: Lintjes.nl

Maar dan moeten ze daarvoor eerst worden voorgesteld. U kunt dat doen. Want iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Doet u dat dan wel vóór 1 juli 2019 als u wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ in 2020 wordt uitgereikt.

Voordat de burgemeester een lintje kan uitreiken aan een inwoner van de gemeente Uitgeest, wordt eerst een uitgebreid onderzoek gedaan naar de verdiensten van de voorgedragen persoon. Dat kost tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Het decoratievoorstel voor tussentijdse onderscheidingen in verband met een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een jubileum, moet zes maanden vóór de gewenste datum van de uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.

Aanvraagformulier

Op de website www.lintjes.nl vindt u een formulier dat u hiervoor kunt gebruiken. Wij adviseren u voordat u het formulier verstuurt, eerst contact op te nemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente. Het is de bedoeling dat de persoon die de Koninklijke onderscheiding krijgt, verrast wordt op de dag van de uitreiking. Dus doe uw aanvraag in het diepste geheim en verklap niets!

Meer informatie?

Over de regels rond de toekenning van lintjes kunt u alles lezen op de website www.lintjes.nl. Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding kunt u contact opnemen met het collegesecretariaat met Margriet Swart, (088 - 909 7065) of met Marianne Heemskerk, (088 - 909 7066) of via het emailadres bestuursondersteuning@uitgeest.nl 

 

Gemeente Uitgeest