Wat is er mogelijk op het sportpark van FC Uitgeest?

3 maart, 2021 - Uitgeest

UITGEEST - FC Uitgeest vindt het belangrijk dat alle spelers dit seizoen, zodra de coronamaatregelen dit toelaten, weer kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. 

 

Trainen tot 27 jaar na 3 maart 
Alle leden tot 27 jaar hebben de mogelijkheid om te trainen met hun team. We hebben echter nog te maken met een avondklok waardoor het reguliere trainingsschema niet kan worden gehanteerd. De jeugd traint daarom op aangepaste tijden sinds de invoering van de avondklok om ook de teams van de bovenbouw te kunnen laten trainen en voor 21.00 uur thuis te zijn.

Leden tot 27 jaar mogen dus ook weer lekker gaan ballen. Zolang er een avondklok is zullen de overige senioren en G-teams daarom de mogelijkheid krijgen om op zaterdag en zondag te gaan trainen. In overleg met de betreffende leiders en aanvoerders kunnen de volgende teams gaan trainen volgens dit schema:

De selectie elftallen trainen door de weeks en verloopt via de Technisch Staf van de Selectie.Trainen overige senioren tot 27 jaar na 3 maart 2021:

Team          Zaterdag         Veld        
G Teams    15.00 – 16.30    Trainingsveld        
Zaterdag 2 15.00 – 16.30     D        
Zaterdag 3 15.00 – 16.30     C        
                        
Team         Zondag         Veld        
Zondag10 11.00 – 12.30  D        
Zondag 11 11.00 – 12.30 C        
Zondag 5   15.00 – 16.30 D        
Zondag 8   15:00 – 16:30 C        

De selectie-elftallen trainen doordeweeks. Dit loopt via de Technische Staf van de Selectie.
De kleedkamers zijn gesloten. Kom dus omgekleed naar het complex.
Indien jouw team niet wordt vermeld, neem dan contact op met je aanvoerder. Deze heeft aangegeven dat het team geen trainingsblok wil, wellicht omdat het merendeel van het team boven de 27 is. Ben je echter nog geen 27 en wil je toch graag trainen, sluit dan aan bij een van de ingedeelde teams.

KNVB-standpunt op deze leeftijdsgrens
De overheid heeft deze leeftijd ingesteld om jongvolwassenen mee aan te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dat hebben we uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich meebrengt, maar dit is de maximale grens die zij nu willen trekken.

Avondklok
Indien de overheid besluit om de avondklok af te schaffen dan kunnen alle teams terug naar het reguliere trainingsschema en kunnen de overige senioren ook weer doordeweeks trainen. Hopelijk wordt de leeftijdsgrens dan ook losgelaten en kunnen alle leden weer het veld op.

Basisregels
- Heb je klachten dan blijf je thuis;
- Houd 1,5 meter afstand voor het starten van de onderlinge wegstrijd, ook voor de wissels en eventuele begeleider geldt: houd 1,5 meter afstand!
- Zorg dat je vlak voor de start tijd aanwezig bent en ga zo snel mogelijk na afloop naar huis;
- De kleedkamers zijn gesloten, kom dus in je trainingsoutfit naar het veld.

Onderlinge oefenwedstrijden voor de jeugdafdeling
Voor de jeugdafdeling zijn de velden beschikbaar op zaterdag tot 15.00 uur om onderlinge oefenwedstrijden te regelen. De geplande wedstrijden dienen tijdig te worden doorgegeven aan de jaargangcoördinator die het doorgeeft aan de wedstrijdsecretaris Gerda Huijbens-Groen om je veld te reserveren.

Onderlinge oefenwedstrijden voor de overige senioren
De overige senioren kunnen zelf in hun betreffende trainingstijdsloten en op het toegewezen veld (zie het bovenstaande trainingsschema) onderlinge wedstrijden spelen met spelers tot 27 jaar. De kleedkamers zijn gesloten. Kom dus omgekleed naar het complex.

De enige teams van FC Uitgeest die nog een (kleine) kans hebben om in competitieverband te spelen zijn: JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO14-1. De overige elftallen zullen geen competitiewedstrijden meer spelen.

KNVB RegioCup voor senioren- en jeugdteams 
Mochten er vanuit de overheid verdere versoepelingen worden doorgevoerd dan heeft de KNVB de KNVB RegioCup klaar staan (zie informatie hierover op de website). Alle teams, jeugd, G, senioren, mannen, vrouwen worden daarvoor automatisch ingedeeld. Ook de bovengenoemde jeugdteams als hun competities alsnog worden afgeblazen.

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Café-Restaurant Klaas
Café-Restaurant Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
Hans Weeren
Hans Weeren
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen