Team Edwin Ott motoren Oschersleben

22 juni, 2021 - Uitgeest

Edwin Ott motoren heeft met het team in het warme Oschersleben 2 wedstrijden verreden.

Beide coureurs zijn met punten thuis gekomen.

Warm, warmer, heet.

Op vrijdag 18 juni stonden een vrije training en een kwalificatie training op het programma,
Dit verliep goed in de zinderende hitte. Afstellingen werden gevonden, rondjes gereden, tijden verbeterd.

Op zaterdag 19 juni de tweede kwalificatie en de eerste wedstrijden.

Nick, mocht de race starten van P5, de eerste helft van de wedstrijd kon hij nog redelijk de aansluiting houden voor de podium plaatsen helaas moest hij in de eindfase van de wedstrijd lossen en genoegen nemen met de vierde positie.

Selwin, had een jumpstart gemaakt zonder dat hij er voordeel van had en dit kosten hem 20 straf seconden, daarbuiten gelaten heeft hij een goede wedstrijd gereden, hij zat in een groepje strijdend voor P3 tot dat de rijders die samen in onze klasse gemengd zijn op een ronde gezet werden. een touché met een andere rijder zorgde ervoor dat ze de aansluiting met de nummers 3 en 4 kwijt waren en Selwin uiteindelijk op de vijfde positie over de finish kwam maar achtste werd met de straf.

Zondag 20 juni eerst een warm-up en de tweede wedstrijd.

Selwin ging de baan op met nog wat natte plekken, het had even geregend, en gelijk de eerste ronde van de warm-up gingen er drie onderuit waardoor de warm up in zijn geheel in het water viel.

Nick heeft wel nog een warm-up kunnen rijden.

Het was belangrijk voor Selwin om in de tweede wedstrijd een goede start te maken, om mee te kunnen strijden voor P3, helaas had hij een slechte start waardoor hij veel plekken verloor en nummer 3 een gat sloeg. Nadat hij ronde voor ronde naar voren is gereden kwam hij aan op P4 en was van plan om weg te rijden uit het groepje richting P3. Helaas ging het de ronde daarna mis, hij reed zich klem op een groep achterblijvers en moest hard remmen op een curbstone waar hij de rijder niet verwacht had. Deze harde klap zorgde ervoor dat de motor uitviel en hij vele seconde kwijt was, uiteindelijk wist hij de motor weer te starten en nog een positie te winnen. Hij werd zevende.

Nick startte wel goed maar kon na een paar ronde niet zijn snelheid behouden hij eindigde wederom op de vierde positie, voor de podium plaatsen komen we net nog wat tekort, we weten nu waar we aan kunnen werken, dus gaan we vol goede moet de volgende races in Nurburgering op 3 en 4 juli.