Ria van Tol: Altijd blije gezichten op het ICGT als wij aankomen!

8 juni, 2019 - Uitgeest

Heel veel broodjes worden er gesmeerd tijdens het Internationale Cor Groenewegen Toernooi (ICGT) door 'De Marina's' zoals Marja Langendijk, Inge Winter en Ria van Tol in de volksmond worden genoemd. Dit doen zij al negen jaar met veel plezier.

 

 

 

Ria van Tol smeert wat af met 'haar' damesteam
Ria van Tol smeert wat af met 'haar' damesteam

3500 kadetten en meer...
Tijdens het toernooi komen op zaterdag en maandag veel binnen- en buitenlandse elftallen voetballen. "We maken daarom voor al deze deelnemers een lekker lunchpakket klaar, compleet met wat drinken en fruit van Franske's Fruitpaleis. Gelukkig krijgen we goede hulp van vrienden en regelt Nancy Walsmit de dames elftallen om te komen helpen." Ook voor alle vrijwilligers die op de been zijn tijdens dit geweldige toernooi wordt driftig gesmeerd. "Weken van tevoren geven we de bestelling door aan bakkerij Putter: 3500 witte en bruine kadetten, krentenbollen en een twintigtal spijsbroden. Alle kadetten worden belegd met vele kilo's heerlijke vleeswaren van Dick Kok en kaas van De Raat. Sommige spelers eten geen varkensvlees, dus voor hen zijn er broodjes kalfsrollade." 

 

Kippenhok

De kantine van FC Uitgeest verandert al snel in een gezellig kippenhok, waarbij tijdens het broodjesmeren heel wat afgekletst wordt ... "We maken ook wel eens hilarische dingen mee," lacht Ria. "Op een keer kwam een mannenelftal de kantine in met slechts een te klein handdoekje voor. We vroegen natuurlijk wel even of ze het dienblad met beide handen wilden aanpakken..."

 

Afzakkertje
Vanaf 18.00 uur is er steevast een broodje warm vlees, kroket en frikandel voor de vrijwilligers helpen in de tent, de bandleden, dj's en technici. De jongeren die 's morgens bij dag en dauw het terrein schoonvegen krijgen heerlijke broodjes met zoetigheid als pindakaas en hagelslag. Deze broodjes smeren we de avond ervoor, voordat we de kantine afsluiten. Traditioneel komen veel vrijwilligers voor die tijd nog even naar de kantine voor een afzakkertje en lusten vaak nog een broodje haring, frikandel, kroket, beenham of aardbeien met slagroom.

Er zit krap vijf uur tussen de eerste vrijwilliger die het terrein betreedt en de laatste die eraf gaat. Overigens is het wel een leuk schouwspel om te zien hoe na 01.00 uur de laatste bezoekers letterlijk met een bezem van het ICGT terrein geveegd worden, begeleid door de beveiliging." 

 

Het ICGT is een echt dorpsgebeuren waarbij elke vrijwilliger weet wat er te doen staat We werken in ploegen dus de hele dag zijn er momenten waarop we de mensen vertroetelen met onze lekkere broodjes. Ook de begeleiders zijn altijd dankbaar wanneer ze de broodjes komen halen voor de elftallen. We zien dus altijd blije gezichten en dat geeft ons wel een kick!. Op maandagmiddag na afloop geven we elkaar een high 5 als het allemaal weer goed is gegaan. De maandagmiddag is van ons, dan gaan we een lekker borreltje halen!" 

 

Tekst: Anita Webbe