Politie doet getuigenoproep

4 september, 2022 - Uitgeest

Afgelopen week (tussen 29 augustus en 4 september) zoekt politie Uitgeest getuigen wegens een mishandeling.
Lees de details onder de foto.

Mishandeling
Op donderdag 1 september tussen 21.00 en 21.15 uur is er op het fietspad van het Stationsplein richting Zientunnel een jongen mishandeld. De aangever van twintig jaar werd zonder reden geslagen door een man met het volgende signalement: Donker getint, rond de 30 jaar oud, ongeveer 1,90 meter lang, breed gespierd postuur, zwarte dreadlocks tot op de schouders, gekleed in zwart T-shirt en blauwe spijkerbroek.
De dader is in de trein richting Alkmaar gestapt. Bent u getuige of heeft u informatie? Wij horen het graag van u telefoon 0900-8844.

Verdachte situatie
Buren maakten zich op 30 augustus rond 21.00 uur zorgen en meldden dat de voordeur van een woning in de Wethouder Zonneveldstraat open stond. Er is een onderzoek ingesteld, echter bleek er niemand in de woning en niets wees op een inbraak. Later bleek dat de woning per ongeluk niet goed was afgesloten. Dit is wel door de politie gedaan en de bewoner heeft de sleutel later opgehaald.

Illegale kampeerders
Donderdag 1 september rond 08.00 uur werden er bij het dagrecreatieterrein Dorregeest een viertal mannen uit Letland gecontroleerd door de wijkagenten. De mannen waren de avond ervoor al aangesproken omdat ze een tent hadden opgezet en kennelijk hadden ze toch de nacht doorgebracht. Kamperen is hier niet toegestaan. Nadat al het afval was opgeruimd zijn de mannen weggestuurd.

Aanrijding
Woensdag 31 augustus rond 17.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Populierenlaan. De bestuurder van een pick-up kwam vanaf de Parallelweg en reed richting Uitgeest. Op het bruggetje raakte de aanhanger los. Deze schoot vervolgens tegen een stilstaande personenauto. De eigenaar was bezig zijn boot te schilderen en zag alles gebeuren. De schade wordt afgehandeld.
Op dezelfde dag rond 19.45 uur vond er bij de rotonde aan de Geesterweg in Uitgeest een aanrijding plaats tussen een racefietser en een hardloopster. Door de botsing hebben beiden letsel opgelopen en zijn ze voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Vernielde fiets
Op 1 september kwam er een melding binnen van een vrouw. Zij was in Heemskerk op de feestweek geweest en daar zijn de remmen van haar fiets vernield. Betrof een fiets met hydraulische remmen. Ze is ten val gekomen en op haar hoofd terecht gekomen. Ze is een stuk kwijt, weet niet meer wat er is gebeurd. Gelukkig is ze geholpen door voorbijgangers. De remmen werkte niet meer en duidelijk waarneembaar een vernieling bij het stuur.