Politie berichten Uitgeest

13 juli, 2020 - Uitgeest

"Het was weer een rustige week in Uitgeest", zo meldt Wijkagent Frans Pals.

foto: Anita Webbe
foto: Anita Webbe

Vernieling ruit Sternstraat

Op donderdagavond  9 juli om 20.15 uur werd er een baksteen door een ruit van een woning gegooid van een bewoonster aan de Sternstraat. Het betrof een oranje kleurige baksteen die vermoedelijk vanaf de straat  tegen het keukenruit van de woning, die zich bevindt op de 1e etage,  is gegooid.  Dat was behoorlijk schrikken voor de bewoonster. De galerij lag bezaaid met glas.  

Diefstal personenauto Kievitsvenstraat            

Tussen vrijdag 10 juli 2020 - 19.30 uur en zaterdag 11 juli 2020 - 07.00 uur werd er een personenauto van het merk Renault, type Megane, kleur blauw, gekentekend SZ-052-G weggenomen vanaf de Kievitsvenstraat te Uitgeest.
De auto stond geparkeerd in een parkeerhaven aan de Kievitsvenstraat.  De auto is uiteraard gesignaleerd als gestolen.

Aanrijding met lichamelijk letsel Rijksweg A9 te Uitgeest.

Op zaterdag 11 juli 2020 omstreeks 20.57 uur ontstond er een aanrijding op de Rijksweg A9 die zich ernstig liet aanzien. De Rijksweg A9 werd in de richting van Heemskerk tijdelijk afgesloten tussen Akersloot en Uitgeest, waardoor het op de Geesterweg extreem druk werd. Op de Rijksweg A9 thv 61.1 stond een personenauto met pech stil op de invoegstrook. Een medeweggebruiker wilde de vrouw helpen die met pech stond en had zijn personenauto tot stilstand gebracht voor de stilstaande van die vrouw. Vervolgens kwam er een personenauto aanrijden die vanaf de oprit bij de Bob’s de snelweg op wilde rijden. De bestuurder hiervan zag te laat dat er twee personenauto’s stil stonden op de invoegstrook en reed vervolgens met volle snelheid tegen de personenauto die met pech stond. Vervolgens tolde de auto over de snelweg en kaatste tegen de andere stilstaande auto op. Het gevolg was een ravage en zwaar beschadigde personenauto’s. Gelukkig zaten er geen personen in de stilstaande auto’s. Wel raakte de bestuurder van de auto die de aanrijding veroorzaakte gewond ten gevolge van het ongeval. De verwondingen die zich in 1e instantie als zwaar letsel liet aanzien bleken achteraf gelukkig mee te vallen voor deze bestuurder. Door de bergingsdienst werden de voertuigen afgesleept. Enkele uren later werd de snleweg weer vrijgegeven.

Tot slot nog een bekendmaking,betreft foutparkeren op Meerpad

De Wijkagenten Frans en Dennie gaan samen met de BOA (dus gemeente) optreden tegen fout parkeerders op het Meerpad. Het is niet meer toegestaan om schots en scheef te parkeren aldaar. Men moet in de aangegeven vakken parkeren. Ze zijn nu nog aan het waarschuwen, maar gaan vanaf volgende week daadwerkelijk handhaven. De wegwerkzaamheden en de bouwwerkzaamheden zijn voorbij en vanuit de bewoners van het Meerpad is geklaagd over het foutief parkeren.
Op de kruising Meerpad /Langebuurt is het uitzicht bedroevend af en toe, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 

 

Bron: Frans Pals, politie.

Volg ons

Uitgelicht

OSUradio.nl
OSUradio.nl
Dok-10 Bar & Kitchen
Dok-10 Bar & Kitchen
Enorm Siro
Enorm Siro
Jachthaven Uitgeest
Jachthaven Uitgeest
Café-Restaurant Klaas
Café-Restaurant Klaas
Lekker aan de Haven
Lekker aan de Haven
Size Up
Size Up
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
SMC IJmond - Uitgeest fysiotherapeutisch centrum
Wat gaan we doen?
Wat gaan we doen?
DNHBB
DNHBB
Hans Weeren
Hans Weeren
FixEasy
FixEasy
Assumburg Koeltechniek
Assumburg Koeltechniek
De Groot Verzekeringen
De Groot Verzekeringen