Lake City Players Dames 1 stunten opnieuw in tweede divisie

28 september, 2020 - Uitgeest

Na een verliespartij vorige week tegen het zeer sterke BV Amsterdam moest zaterdagavond 26 September worden aangetreden tegen de Blue Stars Dames 1, in Diemen.

Met zijn tienen en de coach werd de wedstrijd aangevangen.
Omdat de meiden in het veld, niet met de gebruikelijke energie aan de wedstrijd begonnen liepen de Uitgeesters al snel tegen een achterstand aan te kijken. Een Time-out al in de 3e minuut was nodig om de boel defensief wat scherper te krijgen. Dat pakte goed uit, de 7-4 achterstand werd omgebogen naar een 10-16 voorsprong, aan het einde van het eerste kwart. Het tweede kwart werd op de dezelfde manier door verdedigd en ook aanvallend konden we onze draai vinden. Veelal met goed drives naar de basket werden veel punten gescoord. De ruststand was 22-36 in het voordeel van LCP.

Het derde kwart werd de wedstrijd grimmiger met harde aanvallende en verdedigende overtredingen van de Diemer dames, die niet altijd bestraft werden. Met deze tussensprint van Blue Stars werd het verschil teruggebracht naar 7 punten met aan het eind van het derde kwart een stand van 39-46. Er was aan Uitgeester kan geen sprake van paniek. Zelfs met 2 speelsters die naar de kant moesten met 5 fouten werd de partij goed uitgespeeld. Gelukkig werden enkele grove overtredingen in het laatste kwart wel bestraft waardoor de schade in het 4e kwart beperkt bleef. Met een verschil van uiteindelijk 6 punten werd een eindstand van 59-65 bereikt. De groene brigade uit Uitgeest was daarmee heel erg blij, niet alleen vanwege de winst maar ook omdat we redelijk ongeschonden het strijdtoneel konden verlaten.