Jens Idema over het ICGT: "Dagen maken van soms 16 uur is normaal"

6 juni, 2019 - Uitgeest

Jens Idema (Commissielied PR/Algemene Zaken ICGT) was als kind nooit zo'n voetballer en was alleen met Pinksteren tijdens het ICGT op het voetbalveld te vinden. "Ik hielp met opbouwen en met wat kleine taken. Op een gegeven moment rolde ik er bij PR in en assisteerde ik, onder leiding van René Vermeer". 

 

 

 

 

Jens Idema druk met het opbouwen van de ICGT feesttent (foto: Anita Webbe)
Jens Idema druk met het opbouwen van de ICGT feesttent (foto: Anita Webbe)

PR en Algemene Zaken

De voorbereiding voor het ICGT bestaat voor Jens voor 20% uit PR en 80% uit Algemene Zaken en begint al in januari. "De PR taken bestaan onder andere uit het updaten van de website en foto's en berichten plaatsen op Facebook. Sociale media doe ik samen met Stephan van der Eng en Bouke van den Berg. Voordat Marloes Jongejans coördinator werd, brachten we ieder jaar een ICGT-krant uit. Nu sociale media zo'n grote vlucht heeft genomen hebben we gekozen voor een special in de plaatselijke krant. Het ICGT is namelijk een fantastisch festijn dat in Uitgeest enorm leeft, zowel voor jong als ouder publiek. Door gebruik te maken van alle kanalen blijft iedereen op de hoogte met betrekking tot het 'leukste evenement van het jaar!' 

 

Van Tent tot tie-rip

Wat betreft Algemene Zaken coördineert Jens de aankleding van het terrein, zoals het plaatsen van de tent, vlaggenmasten en het aanleggen van de stroomvoorziening. "Deze taak, overgenomen van Frans Jacobs, doe ik in goede samenwerking met Bram de Goede, Sjaak Brasser en Edwin de Leeuw," aldus Jens. "De hele opbouw wordt verricht door 20 tot 25 vrijwilligers. Een greep uit de bestelling: 350 bouwhekken, 95 containers, 100 biertafelsets, 7000 tie-rips. Daarnaast zijn voor de levering aan het ICGT wel 70 transporten nodig!" 

 

Aanpoten
De dinsdag voorafgaand aan het ICGT tot aan de woensdag erna is het aanpoten voor Jens: "Naarmate het ICGT dichterbij komt stijgt de spanning. In dit feestweekend maak ik soms dagen van wel 16 uur. Het streven is om het toernooi steeds beter gestroomlijnd en een steeds professionelere uitstraling te geven. Dit jaar bijvoorbeeld hebben we de opstelling van het terrein iets aangepast: de tent staat meer naar achteren, zodat er meer ruimte is voor de buitenbar en de garderobe. Met de club vrijwilligers is het altijd heel gezellig en ik ben trots dat we, als amateurs, elk jaar in korte tijd een mooi feestterrein opzetten!" Op de vraag wanneer hij het ICGT als geslaagd ziet grapt hij: "Als de stroom niet uitvalt... We hopen op fantastische feestavonden, mooi weer én als iedereen het naar zijn zin heeft, ben ik meer dan tevreden!" 

 

Klik op deze link om te bekijken wat er te beleven is op sportpark De Koog tijdens het aankomend Pinksterweekend: ICGT programma

 

Tekst: Anita Webbe