Janouk Scholten, pechvogel en uitblinker

13 september, 2021 - Uitgeest
Woman of the Match: Janouk Scholten: Ongelukkig met een eigen goal maar sterk gespeeld op twee posities (foto: Anita Webbe)

UITGEEST - FC Uitgeest heeft vandaag de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. De eerste bekerwedstrijd ging vorige week verloren tegen het fysiek spelende Zaandijk VR1, maar Uitgeest was vandaag een maatje te groot voor SVO Krommerijnstreek uit Bunnik.

Net als vorige week zette Uitgeest vroeg druk op de tegenstander die daardoor snel de bal kwijtraakten. Via goede combinaties vond Uitgeest de weg naar het SVO doel.
Na 13 minuten was het raak. Een door Janouk Scholten goed opgezette aanval werd gedecideerd afgerond door de sterk spelende Manon Oudejans.
Uitgeest had het betere van het spel maar toch kon SVO een paar keer gevaarlijk worden. Een te vroeg ingezette sliding van Daphne Mostert leverde een één-op-één-situatie op met inval keeper Demi Welboren. Zij pareerde de hard ingeschoten bal, maar deze kwam ongelukkig tegen de benen van de meelopende Janouk Scholten en rol alsnog de goal in, 1-1 na 22 minuten. De jonge keeper speelde overigens een puike wedstrijd. Na 31 minuten was het FC Uitgeest dat op voorsprong kwam. Uitgeest hield SVO positioneel onder druk bij het uitverdedigen. Na een goede onderschepping en dito voorzet van Manon Oudejans schoot Lotte Smit de bal beheerst langs de keeper. Uitgeest gingen aan de thee met een 3-1 ruststand. In de 35e minuut werd er hands geconstateerd in de16m en Anouk de Goede liet met de penalty de keeper kansloos.

Uitgeest begon na rust wat slapjes, direct werd een misverstand op de rechtervleugel afgestraft door SVO, 3-2. Uitgeest bleef proberen om door middel van positiespel te komen tot een aanval. Waar vorig jaar nog wel eens gekozen werd voor een lange bal werd net als vorige week de oplossing dichtbij gezocht. Hierdoor bleef Uitgeest bij balbezit de baas over het spel. Na 62 minuten stond e 4-2 op het scorebord. Daphne Mostert schoot een vrije trap van 25m stijf in de kruising. SVO maakte het nog spannend door een misverstand in de achterhoede om te zetten in een goal, 3-2 na 84 minuten. Uitgeest rechtte de rug en speelde de wedstrijd soeverein uit.