Huisbericht

8 april, 2021 - Uitgeest
Aangeleverde foto
Aangeleverde foto

Verduurzaming van je huis hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een stel Uitgeesters in het Oude Dorp, Marijke en Tom, hebben onlangs hun huis verduurzaamd op een relatief eenvoudige manier. Zij schakelden de energiecoaches van DUEC in en maakten een stappenplan. Zo hebben zij koelkast en wasmachine vervangen door apparaten die energiezuiniger zijn, gaan zij steeds meer over op ledverlichting en heeft Tom zelf het dak geïsoleerd. De spouwmuur isolatie werd onderhanden genomen en deels vernieuwd. Tom en Marijke besparen alleen al met deze maatregelen zo’n 1000 euro per jaar op hun energierekening. 

Maar dit is natuurlijk niet alles, zij lieten ook zonnepanelen installeren. Marijke zegt: “We dragen graag ons steentje bij en willen zoveel mogelijk nul op de meter worden.” 
Om te anticiperen op een aardgasvrije toekomst kan de aanleg van vloerverwarming uitkomst bieden. In het huis van Tom en Marijke bleek hiervoor echter onvoldoende kruipruimte onder de vloer, maar zij ontdekten dat in de vorm van een speciale folie vloerverwarming toch mogelijk is. “En zo heb ik binnenkort lekker warme voeten en geen prominent aanwezige radiotoren meer. Van het gas af gaan is misschien niet heel gemakkelijk, maar wel leuk!”, lacht Marijke. “En onze nieuwe elektrische en energiezuinige kookplaat bevalt prima”.
Dit zijn slechts een paar maatregelen die zij hebben genomen voor een duurzaam huis.

Ga voor het hele verhaal van Tom en Marijke naar de website www.duec.nl
Hier vind je ook informatie over een gratis online speedscan die je kunt aanvragen voor verduurzaming van je eigen woning.