Handgemaakte duurzame kaarsen van Studio Lont

9 december, 2021 - Uitgeest

De kaarsen van Studio Lont worden met de hand gemaakt in het Noord-Hollandse Uitgeest. Ze bestaan uit plantaardig koolzaad en katoenen lont. Geboren uit de overtuiging dat de traditionele kaars een stuk milieuvriendelijker kan.

 

Voorbeeld van een kubus-kaars (aangeleverde foto)
Voorbeeld van een kubus-kaars (aangeleverde foto)

Het ‘groene’ alternatief voor de traditionele kaars.

De traditionele kaars bestaat uit paraffine; een restproduct uit de aardolie en bruinkool industrie. Bij het branden van deze kaarsen komen veel giftige stoffen vrij. Aangezien kaarsen voornamelijk binnenshuis worden gebrand ademen we deze giftige stoffen in. En je kan het ook zien; ze laten die zwarte roetaanslag achter op het potje.

Het kan ook anders
Bij Studio Lont gebruiken wij plantaardig koolzaad, afkomstig uit Europa. Dit betekent o.a. een lagere CO2 belasting op het transport. De kaarsen branden schoon en tot 40% langer dan de paraffine variant, er komen geen giftige stoffen vrij en die zwarte roetaanslag ga je niet vinden!

Doordat er geen dierlijke, of op dieren geteste, bestanddelen worden gebruikt passen de kaarsen van Studio Lont binnen een veganistische levensstijl. En door de verschillende bijzondere vormen zijn ze een aanvulling in je interieur. Of je scoort er een leuk, bijzonder en duurzaam cadeau mee.

Over Studio Lont
Bij studio Lont worden duurzame kaarsen op ambachtelijke wijze met de hand gegoten. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment. Van geurkaarsen tot dinerkaarsen en kaarsen in bijzondere vormen. Hiermee koop je niet alleen een kaars maar draag je ook bij aan het verduurzamen van onze planeet. Bekijk het volledige assortiment op www.studiolont.nl