Goed voetbal, geen resultaat voor FC Uitgeest Vrouwen 1

20 september, 2020 - Uitgeest

Verbijsterd keken de dames van Uitgeest elkaar na de wedstrijd aan in de kleedkamer. Goed gevoetbald maar nul punten en een op papier forse uitslag, 4-1.

De eerste competitie wedstrijd van het seizoen begon Uitgeest zonder de in vorm zijnde Lotte Smit die vanwege een enkel blessure zondag voor de wedstrijd aangaf niet te kunnen spelen.

Woman of the match: Anouk de Goede Nog niet fit genoeg maar wel op de goede weg (foto: Anita Webbe)

Uitgeest begon goed aan de wedstrijd, al na 2 minuten zette Sophie Walsmit Bo Smit alleen voor de keeper. De van een blessure teruggekeerde spits kreeg de bal niet langs de keeper. Typerend voor de wedstrijd was de 1-0 in de 6e minuut. Tot dan was alleen nog maar Uitgeest aan de bal geweest. Een niet bestrafte overtreding op Sanne Jonker lag aan de basis van deze goal. De bal werd laag over de grond door het vijf meter gebied heen gespeeld en simpel binnen geschoven bij de 2e paal door Always Forward. Uitgeest bleef goed voetballen na deze goal, toch was het Always Forward die bij de  2e keer dat zij in het 16m gebied waren een vrije trap kon inkoppen. 2-0 na 20 minuten. Voor rust moest Uitgeest al 2x wisselen vanwege blessures bij Sanne Jonker en de sterk spelende jongeling Gwen Truijens.

Na rust schoot Anouk de Goede de losse bal in de 16m resoluut in het dak van de goal en had Uitgeest de aansluitingstreffer te pakken. Een goede rush van Dana Half had de 2-2 moeten zijn maar de bal belande in het zijnet. Slordig balverlies op het middenveld luidde vervolgens de 3-1 in. Uitgeest rechte de rug en bleef goed combineren. Manon Oudejans nam van 25m een afgeslagen bal ineens op haar slof maar de bal kwam op de kruising. Uit de tegenaanval kreeg Uitgeest direct de deksel op de neus. Een discutabele penalty betekende de 4-1 in de 65e minuut. Uitgeest bleef aandringen en had nog recht op een penalty maar kreeg deze niet.

Goed gevoetbald maar op de cruciale momenten niet goed genoeg.

Tekst: Frits Walsmit