Goed overlevingsvoetbal bezorgt FC Uitgeest VR1 geen punten

20 oktober, 2019 - Uitgeest

De overstap naar de derde klasse is geen makkelijke gebleken voor de vrouwenselectie van Uitgeest. Waar de speelsters van Uitgeest elkaar nog niet altijd weten te vinden, lijken de tegenstanders als een geoliede machine op elkaar ingespeeld te zijn. Ook deze zondag werd het een moeizame wedstrijd tegen een professioneel ogend vv. Bergen VR1. Uitgeest toonde zich echter strijdbaar en kwam door goed overlevingsvoetbal zelfs op voorsprong, welke helaas niet over de streep getrokken kon worden.

Woman of the Match: Janouk Scholten. Onvermoeibaar en fel in de duels tot irritatie van haar tegenstander

Onder leiding van de jarige aanvoerder Roos Vrouwe en haar vader, gelegenheidstrainer/coach Cok Vrouwe, hield Uitgeest zich goed staande tegen het beter voetballende Bergen. Mede dankzij een aantal wonderbaarlijke reddingen van de fantastisch keepende Danique van Weelden, wist de tegenstander de eerste helft niet te scoren. Ook de “nieuwe” jonge verdedigers die Uitgeest rijker is, hebben hier hun steentje aan bijgedragen. Janouk Scholten, Sanne Jonker en Daphne Mostert zijn dan wel jong, maar zeker niet bang en vliegen de duels onbevreesd in. Toch konden ook zij geen grip krijgen op het spel en bleef Uitgeest voetballen in overlevingsstand.

Vlak voor rust liet Uitgeest echter zien dat je met goed overlevingsvoetbal ook tegen de verhouding in op voorsprong kan komen. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Roxanne Kortekaas, die niet twijfelde en op kenmerkende wijze achter de keeper in de kruising werd geschoten, 1-0.

De tweede helft moest Uitgeest weer alle zeilen bijzetten om de tegenstander van scoren af te houden. Danique was hierbij weer een aantal keer belangrijk, maar ook Manon Oudejans wist op fenomenale wijze al glijdend een tegendoelpunt te voorkomen. Toch bleek het een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker op het bord zou komen. Bergen had hier een vrije trap en een inschattingsfoutje van Danique voor nodig, maar in de 51e minuut was 1-1 een feit. In het laatste kwartier bracht een fraai afstandsschot en een goed uitgespeelde goal van Bergen de eindstand op 1-3.

Uitgeest mist nog wat routine en moet haar draai als team nog zien te vinden in de derde klasse, maar met de individuele kwaliteiten die ze duidelijk in huis hebben moet dat gedurende dit seizoen wel goed komen.