Gelijkspel FC Uitgeest, het venijn zit hem in de staart

17 februari, 2020 - Uitgeest

Voetballen met windkracht 8 is geen pretje, dat ondervonden de teams Legmeervogels en FC Uitgeest zondagmiddag op sportpark “de Randhoorn” in Uithoorn. Wonderwel was het nagenoeg wel de hele wedstrijd droog. In een matige wedstrijd van beide kanten zat het venijn in de staart. Lees het wedstrijdverslag onder de foto.

FC Uitgeest 1 waaide bijna uit zijn 'hemd' (foto: Anita Webbe)

In de 84e minuut opende Legmeervogels de score maar in de 90e minuut wist FC Uitgeest de stand weer gelijk te trekken. Einduitslag 1-1. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag waarmee FC Uitgeest de voorsprong op Legmeervogels op 5 punten weet te houden.

FC Uitgeest startte met Jimmy Klaver in de basis in plaats van de afwezige Kick Smit. In de openingsfase een redelijk gelijk opgaande strijd. Mogelijkheden over een weer. De harde wind speelde een hele grote rol waardoor van goed verzorgd voetbal nauwelijks sprake kon zijn. FC Uitgeest kreeg na een kwartier spelen iets meer de overhand. In de 18e minuut een kans voor Jimmy Klaver. Zijn inzet werd door verdediger Seth Sarpong van Legmeervogels echter van de doellijn gehaald. Nog geen minuut later Lester Half in een kansrijke positie. Zijn lobje, over de uitkomende keeper Folke Maenhout, werd gevangen door de wind waardoor verdediger Seth Sarpong de bal nog tot corner kon verwerken. In de 28e minuut kreeg Legmeervogels aanvaller Mitch Vernooy een mooie ingeving. Zijn boogbal eindigde echter op het dak van het doel achter keeper Sem Bleeker. FC Uitgeest was in de eerst helft nog het dichtst bij de openingstreffer. Een snelle aanval via Mike Olgers, Tinus Putter en Yannick Draaijer met als eindstation Lester Half. Zijn geplaatste schot verdwijnt via een Legmeervogels-been net naast het doel. FC Uitgeest met de betere mogelijkheden maar geen doelpunten. Ruststand 0-0.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. In de 55e minuut een grote kans voor FC Uitgeest. Yannick Draaijer ontsnapt aan de aandacht van de Legmeervogels verdedigers. Hij was net iets eerder bij bal dan keeper Folke Maenhout zo leek het maar de keeper liet de bal ook weer los. Dat alles buiten het zicht van Yannick Draaijer. Hij dacht dat zijn kans al voorbij was. Pech voor FC Uitgeest. Legmeervogels wisselde na een uur spelen tweemaal. Mede door deze wissels kreeg Legmeervogels iets meer vat op het spel maar tot veel gevaar leidde dat niet. Na ruim een uur spelen een verrassende doelpoging van Lester Half. Iets over de middellijn probeerde hij met een afstandsschot keeper Maenhout te verrassen maar tevergeefs. Keeper Folke Maenhout was net op tijd terug op zijn post. In de 70e minuut een uitbraak van rechtsbuiten Elroy Tuur van Legmeervogels. Met een zeer knappe redding weet Sem Bleeker de 1-0 voor de thuisploeg te voorkomen. In de 77e minuut “weer” pech voor FC Uitgeest. Uit een corner kopt Rens Brouwer de bal in de verre hoek. Weer staat Legmeervogels verdediger Seth Sarpong om de goede plek en kopt de bal van de doellijn. 5 minuten voor tijd is het wel raak voor de thuisploeg. Een inzet vanaf de linkerkant wordt door Sem Bleeker nog gestopt maar in de rebound is het Legmeervogels spits Yorick van der Deijl die van dichtbij raak schiet. Alles wees erop dat FC Uitgeest met 0 punten huiswaarts zou keren. Tot de 90e minuut. Een vrij trap van Mike Olgers hoog in het strafschopgebied. Rens Brouwer en de ingevallen Jordy Duijn gaan de lucht in. In een mêlee van spelers valt de bal op de 11 meter. Jordy Duijn bedenkt zich geen moment en schiet de bal achter keeper Maenhout. Ondanks hevige protesten van de spelers van Legmeervogels, vanwege hands, kent de goed leidende scheidsrechter Jung het doelpunt toe. Einduitslag 1-1.

FC Uitgeest: Bleeker, Putter, Vrouwe, Hamaker, Brouwer, Tosun, Half, Klaver, Dekker, Olgers, Draaijer (71e Duijn).

Tekst: De Reserve Bal