Geflatteerde nederlaag FC Uitgeest VR1

19 november, 2021 - Uitgeest

Woensdagavond 17 november speelde VR1 de inhaalwedstrijd tegen WBSV VR1. Zonder de kleindochter van balsponsor Ton Scholten Tegels en Sanitair, Janouk Scholten, kwam Uitgeest voetbal slimheid en fysiek tekort tegen de counterploeg uit West Beemster.

Bo Smit is Woman of the Match: Snelle bewegelijke spits die voor constant dreiging zorgt (aangeleverde foto).

FC Uitgeest begon sterk aan de wedstrijd. De basis van elke wedstrijd die VR1 speelt is hun onvoorwaardelijke inzet en drive. Zo ook deze wedstrijd. Uitgeest was de eerste 20 minuten van de wedstrijd oppermachtig. Lotte Smit had haar vizier helaas niet op scherp staan toen zij tot 2 keer aan toe alleen voor de keeper stond. De eerste de beste tegenstoot van WBSV leverde direct een goed kans op. Keeper Danique van Weelden redde tot twee keer aan toe door goed voetenwerk.
WBSV speelde 4:4:2, had twee snelle spitsen voorin, solide verdedigers en een snelle behendige buitenspeler op de linkerflank. Uitgeest had moeite om na de omschakeling van balbezit naar balverlies goed te staan. Uit een van de counters van WBSV volgde een diagonaal pass welke niet goed ingeschat werd door Roos Vrouwe waardoor de behendige spits van WBSV knap vanaf 20 meter raak schoot. Direct daarop volgend was het Sophie Walsmit die vanaf de zijkant de bal van 30 meter op de goal schoot maar zag dat de bal via de keeper en de lat uit het doel bleef. Ondanks de constante dreiging van het fysiek en goed georganiseerd spelende WBSV zat Uitgeest goed in de wedstrijd.
Geheel tegen de verhouding in kwam WBSV uit een vrije trap op een 0-2 voorsprong. Ditmaal niet zulk goed voetenwerk van Danique van Weelden zorgde ervoor dat zij viel op het moment dat zij naar de hoek stapte. Hierdoor viel de vrije trap gemakkelijk binnen. Door een misverstand in de verdediging bij een buitenspel situatie kwam WBSV 10 seconden voor rust op 0-3. De enige die de situatie goed inschatte was de prima leidende jonge arbiter Emiel Huijbens. 0-3 in de rust, twee goals waar persoonlijke fouten aan te grondslag lagen en eenmaal een misverstand.

Direct na rust had de sterk spelende Bo Smit de 1-3 op de pantoffel. De keeper van WBSV kon net aan de bal met haar voet uit de goal houden. Onder aanvoering van de bewegelijke Bo Smit bleef Uitgeest dreiging houden op verdedigers van WBSV die goed stand hielden. In de 55e minuut counterde WBSV naar de 0-4. Direct daarna volgde het antwoord van Bo Smit en Anouk de Goede. Na goed doorzetten van Anouk de Goede volgde een strakke schuiver, de keeper redde maar Bo Smit tikte in de 56e minuut resoluut de 1-4 in het lege doel. Uitgeest rechtte de rug. Invaller Angel Kurvink zorgde voor prima ondersteuning vanaf het middenveld bij de vele aanvalsopzetten. En weer scoorde WBSV uit een counter, 1-5 in de 62eminuut. Uiteindelijk liep WBSV uit naar 1-7.
Al met al een terechte overwinning voor WBSV maar wel een geflatteerde uitslag.